2023. február 3.
//
Balázs névnap

Tökölős nap és vásár Királyszentistvánon

2022. október 15. 14:00
Már a második alkalommal rendezték meg a térség településének lakóival a jóhangulatú, őszies eseményt.

A „tök jó nap” kifejezéssel egész nap dobálózni lehetett, hiszen az időjárás rendkívül kedvező volt a mulatságra. A rendezvényen nem csupán a királyszentistvániak vettek részt, de Vilonyáról, Hajmáskérről, Balatonfűzfőről, Sólyról és Litérről is képviseltették magukat.

A tökölős napon Ovádi Péter országgyűlési képviselő is megosztotta gondolatait. Számára rendkívül fontos, hogy térségben gondolkodjunk, ne pedig egy faluban. A szóban forgó esemény is kiváló alkalom, hogy még jobban összekovácsolódjanak a különböző települések lakói.

A tökös nap egyik kiemelkedő eseménye a tökök idézőjeles lemérése volt, hiszen végül mérlegre nem is volt szükség.  A versenyt mindenki rendkívül komolyan vette, első helyen pedig Sóly végzett. Kaptur József, a győztes község polgármestere elmondta, Martonvásárról szerezte a 64 kilós tököt.

A második helyen Balatonfűzfő végzett, méghozzá egy cecei tökkel. A megosztott harmadik helynek Királyszentistván, Hajmáskér és Vilonya örülhetett.

A rendezvényen többek között a litéri Farkasodu Taekwon-do Egyesület tartott bemutatót.

Szabó Eszter
Domján Attila

További cikkek

Megújul a veszprémi vasútállomás
Megújul a veszprémi vasútállomás
Az Európa Kulturális Fővárosa programhoz csatlakozva többek között új külső homlokzatot kap az utasforgalmi épület és megszépül a váróterem belseje is, akadálymentes mosdókat és fedett utasbeállókat alakítanak ki, valamint új utcabútorokat is kihelyeznek az állomásépület környezetében és a középső utasperonokon.
Navracsics Tibor: a kultúra segítheti a gazdasági növekedést
Navracsics Tibor: a kultúra segítheti a gazdasági növekedést
A kultúra segítheti a gazdasági növekedést, a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa (EKF) 2023 programsorozatot arra szeretnék használni, hogy a kultúrára alapozva az egész régióban gazdasági növekedést indítsanak el - mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter szerdán Budapesten, a 30. Turizmus Évadnyitó Gála 2023. rendezvényen tartott köszöntőjében.
Mától már csak az új éves autópálya-matricák érvényesek
Mától már csak az új éves autópálya-matricák érvényesek
Lejárt a tavalyi éves országos és megyei autópálya-matricák érvényessége kedden éjfélkor, szerdától már csak a 2023-as éves matricák érvényesek.
Alelnököt választott az Ifjúsági Kerekasztal
Alelnököt választott az Ifjúsági Kerekasztal
Kovács Örs korábban a VEDIÖK elnökeként, jelenleg pedig Veszprém ifjúsági tanácsadójaként eddig is azon dolgozott, hogy a fiatalok minél inkább szót kapjanak az őket érintő döntésekben, a továbbiakban pedig az Ifjúsági Kerekasztal alelnökeként is ezen munkálkodhat.
Az óvodásokat szólította meg a Szilágyi iskola
Az óvodásokat szólította meg a Szilágyi iskola
Környezetvédelmi versenyt szervezett óvodásoknak a Szilágyi Keresztény Iskola.