Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A völgyhíd pikniken mutatták be a városrészek zászlóit

2022. október 17. 10:53
A Veszprémi Városrészi Baráti Körök Találkozóját vasárnap estére szervezték, méghozzá a völgyhíd területére.

A program menedzseléséért Mórocza-Tavas Eszter irányításával a Közösség Kádártáért Egyesület felelt. Az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program keretében nemrég készültek el Veszprém városrészeinek zászlói, ezeknek a bemutatására, és ezzel a városrészek találkozására jött létre az esemény. A szervezők célként fogalmazták meg, hogy a különböző városrészek lakói ezáltal is közelebb kerüljenek egymáshoz.

A pikniket Heiter Sándor, a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör elnöke nyitotta meg. Bízik abban, hogy az előttünk álló időszakban a hovatartozásunk demonstrálásaként majd a zászlókkal jelenünk meg a különböző városi rendezvényeken.

Porga Gyula polgármester köszöntötte a megjelenteket, beszédében az identitás fontosságára hívta fel a figyelmet. A veszprémi identitás kisebb identitásokból áll össze. Indul ez a családtól, de a sorban hamar a városrész következik, melyben élünk. A nagyvároson belül egy mikroközösséghez is tartozunk tehát, hirdessük büszkén, és éljünk a lehetőségeivel - fogalmazott a polgármester. 

Az est további részében a zászlók bemutatása volt terítéken, emellett fényfestéssel és tűzzsonglőrködéssel szórakoztatták az odalátogatókat.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14 Mert a néptánc öröm Mert a néptánc öröm Nagysikerű gálaműsorral ünnepelték szombaton az Agora Kulturális Központ nagytermében a veszprémi néptánc ötvenéves töretlen sikerét. Ennek zászlóshajója a Veszprém-Bakony táncegyüttes, akik pontosan fél évszázada kezdték el a magyar néptáncot olyan szinten űzni, hogy azóta nem túlzás azt állítani, hogy nemzetközileg is ismertek lettek. A gálán az új generáció és a szenior korosztály is képviseltette magát. Porga Gyula polgármesternek pedig igaza volt: a néptánc az öröm. 2024. április 20. 23:13 Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. 2024. április 20. 9:00 Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. 2024. április 19. 14:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.