2023. május 29.
//
Magdolna névnap

LMP: Nincsenek válaszok városfejlesztési stratégiai kérdésekben

2022. október 18. 12:31
A problémák beazonosítása precíz, de Gerstmár Ferenc szerint az erős válaszok még váratnak magukra.

Magyarország zöld pártjának veszprémi önkormányzati képviselője, Gerstmár Ferenc kedd délelőtt a Városháza előtt tartott sajtótájékoztatót. Képviselőtársaival, Benczik Gabriellával és Hartmann Ferenccel Veszprém gazdasági programjának felülvizsgálatához benyújtott javaslatukat elfogadták, három koncepció kidolgozását kérték 2023. júniusi határidővel.

Az első pont Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának rövid és középtávú lakáskoncepciójának ügye: bérlakásépítés, szolgálati lakások kialakítása, idősotthoni férőhelyszám bővítése, lakások energetikai megújításának támogatása.

Archív fotóArchív fotó

Gerstmár a belvárosi rehabilitáció következő ütemének kidolgozását sürgeti. Bevonandó területeknek megnevezte a Balaton Bútorgyár volt területét, az egykori Szikvíz parkolót és a volt SZMT-székházat.

Az LMP képviselőjének harmadik kidolgozandó koncepciója a volt Veszprém­ – Szentkirályszabadja repülőtér ipari, kereskedelmi, logisztikai, környezetvédelmi hasznosítása.

Gerstmár szerint ideje volna komolyan venni a lakosságszám csökkenéséből eredő kihívásokat. Tavaly ősszel indítványozta, hogy a közgyűlés hozzon létre ideiglenes bizottságot, amelynek feladata, hogy megvizsgálja a lakosságszám csökkenésének okait. Az indítványt a közgyűlési többség nem támogatta.

Szabó Eszter
Simon Dani

További cikkek

Török választások - Recep Tayyip Erdogan nyerte az elnökválasztást
Török választások - Recep Tayyip Erdogan nyerte az elnökválasztást
A török Legfelsőbb Választási Tanács (YSK) elnöke, Ahmet Yener vasárnap este bejelentette: a közel végleges adatok alapján Recep Tayyip Erdogan hivatalban lévő török államfő nyerte az elnökválasztás második fordulóját.
Idén is gazdára talált a kádártai Dévai Bíró Mátyás-díj
Idén is gazdára talált a kádártai Dévai Bíró Mátyás-díj
Vidám gyereknapi programokat szerveztek Kádártán vasárnap, ahol átadták az idei Dévai Bíró Mátyás-díjat is, amivel hagyományosan azt a helyi lakost ismerik el, aki sokat tett Kádárta közösségéért. A nap további részében koncerteken és utcabálon szórakozhattak a városrész lakói és akik ellátogattak Kádártára.
Szereted a frissen nyírt fű illatát? Ezentúl másképp fogsz rá gondolni!
Szereted a frissen nyírt fű illatát? Ezentúl másképp fogsz rá gondolni!
Tavasszal előbb-utóbb minden kertben és füves utcai területen felbőgnek a fűnyíró gépek és a fűkaszák. Még azoknál is, akik nagyon helyesen egy ideig méhlegelőként hagyták tündökölni a pázsitban burjánzó gyönyörű vadvirágokat.
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a Mount Everesten a hegymászó keresésére pénteken reggel indult mentőcsapat, ezért befejezték a keresést - írta szombaton a Hóhatár - a Mozgásvilág hegymászó hírei Facebook-oldal.
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
A kétéltűek közel 370 millió éve élnek a Földön, mi mégis évtizedek alatt a kihalás peremére sodortuk őket. Az állománycsökkenésük Magyarországon is drasztikus ütemben zajlik. Ha a tendencia nem változik, akkor néhány éven belül a legtöbb tájegységünkről eltűnnek. Jó hír viszont, hogy egyénileg is sokat tehetünk a megmentésük érdekében, ha saját kertünkben szaporodó- és élőhelyet biztosítunk számukra. Kántás Zoltán, környezetvédelmi méréstechnikus, aktív természetvédő írása.