Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Felújították a nagycsaládosok közösségi házát Nyirádon

2022. október 18. 13:24
Átadták a megújult közösségi házat Nyirádon a Nagycsaládosok Nyirádi Egyesületének, amely szervezet egyben az országos hálózat Balaton régióban működő központja is.

A beruházást a magyar kormány is támogatta összesen 12 millió forint értékben, akinek képviseletében Nagy János a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár személyesen is jelen volt pénteken Nyirádon a közösségi ház ünnepélyes átadásán.

Beszédében méltatta a helyi közösséget és közösen elvégzett munka értékét. Kiemelte, hogy bár nehéz időszak elé néz Európa, az erős közösségek segítenek átvészelni ezt is, Magyarország pedig szerencsés helyzetben van, mivel itt a keresztény konzervatív értékek segítenek megerősíteni a családokat és az olyan helyi közösségeket is, mint amilyen Nyirádon van.

A település ugyan csak 2000 főt számlál, mégis az egyik legaktívabb szervezete a Nagycsaládosok Nyirádi Egyesülete, amely az országos szervezet égisze alatt végzi a munkáját. Tőlük, a Nagycsaládosok Országos Egyesületétől Kardosné Gyurkó Katalin, elnök volt jelen az eseményen, aki azt is elmondta, 124 családdal tartják aktívan a kapcsolatot, ez hetente megközelítőleg 2000 segítségnyújtást jelent, amiben a nyirádi közösség is aktívan kiveszi a részét.

Habár a Nagycsaládosok Nyirádi Egyesülete elsősorban nem karitatív szervezetként jött létre 1995-ben, tevékenységükkel sokszor mégis ezen a területen aktívak. Ráadásul nyirádi jelenlétükkel a település önkormányzatának is sokat segítenek, hogy az itt élő közösség könnyebben boldoguljon a mindennapokban. Ezt emelte ki Nagy Gábor, Nyirád polgármestere is beszédében, aki elmondta, nagyon büszke arra, hogy településük országos szinten is megbecsült tagja a Nagycsaládosok Országos Egyesületének.

Molnárné Budai Angelika, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Balaton Régiójának vezetője, a Nagycsaládosok Nyirádi Egyesületének elnöke felidézte a most felújított közösségi ház történetét is, mint mondta, sok sírás, nevetés, vita és közös öröm övezte ezt a munkát, amire nagyon büszkék és véleménye szerint stabil alapokat nyújt a családok megerősítéséhez.

Végezetül Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója beszédében szólt a szolgálat és a nagycsaládosok közti szoros kapcsolatról. – Az országban mindenütt tudjuk, hogy a nyirádiakra számíthatunk. – mondta Gál Dávid, és átadott egy oklevelet Angelikának.

Az ünnepségen Simon János esperes plébános áldotta meg az épületet.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkaidő statisztikájában a kávészünetek látszólag csak kidobott percek a termelékenységből, viszont több kutatás is igazolta már, hogy a munkahelyen elköltött kávék nem csak az egészségre, hanem a munkabírásra is jó hatással van. Persze ebben az esetben is ott villog a mértékletesség piros lámpája. tegnap 13:24 Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre közélet Lemondott az MSZP két társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre Lemondott Kunhalmi Ágnes és Komjáthi Imre, az MSZP két társelnöke a párt választmányának szombati ülésén a június 9-i európai parlamenti (EP-) és önkormányzati választás eredményei miatt. Erről a két politikus a Facebook-oldalán számolt be. 2024. június 22. 16:35 Gryllus Dániel a költészet szerepéről kultúra Gryllus Dániel a költészet szerepéről Idén Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka alapító tagja nyitotta meg a veszprémi Ünnepi Könyvhetet. A szavakat dallamok követték, Gryllus citerával kísérte magát, s persze a nóták között mesélt könyvekről is, versekről, Kányádiról, Weöres Sándorról… Órákig tudtuk volna hallgatni… 2024. június 22. 17:02 Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Csütörtök délután hivatalosan is megnyitotta az Ünnepi Könyvhetet Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka együttes alapító tagja. Természetesen az ünnepi szavakat dallamok követték. 2024. június 21. 11:39

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.