Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Folytatódik a VárosFa program keretében a faültetés

2022. október 19. 10:58
A MOL Új Európa Alapítvány pályázatán Veszprém 70 fa elültetésére nyert lehetőséget. A fákat négy helyszínen ültetik el, kedden a Barátság park volt a soros.

Hegedűs Barbara alpolgármester az eseményen hangsúlyozta Veszprém zöld területeinek bővítésének fontosságát, hozzátette, a város szem előtt tartja a kérdést. A VárosFa program keretében négy helyszínre telepítenek fákat, így a Barátság parkon túl a Jutasi úton, a Séd-völgyben és a Veszprém-Márkó kerékpárút mentén.

A program első fázisa már lezajlott, hiszen tavasszal már kerültek új fák a Barátság parkba, és a Séd-völgybe.

Az ültetés egyik érdekessége, hogy – a pályázati kitételnek eleget téve – a Verga Zrt. szakemberei oktatást tartanak diákoknak, hogy már fiatal korban megismerjék a faültetés pontos menetét. A szóban forgó eseményen a Báthory iskola tanulói mélyedtek bele a fák világába, Rybár Olivér koordinálásával.

Az ültetett fafajok közül korai juhar, platán, pusztai szil, kislevelű hárs, nagylevelű hárs és nyírfa is szerepel.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. ma 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. ma 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. ma 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.