Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Nőtt az utasok száma az idei balatoni hajózási szezonban

2022. október 25. 9:45 // Forrás: mti
A hétvégén zárult, 176. balatoni hajózási szezonban több mint kétmillióan utaztak a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) járatain, nőtt az utasok száma a menetrendi hajókon és a kompon is tavaly óta - közölte az állami többségi tulajdonban lévő társaság hétfőn az MTI-vel.

Megjegyezték, hogy bár október 23-án véget ért az idei menetrendi hajózási szezon, egyedi hajóprogramok ezután is lesznek, a kompok pedig egész évben közlekednek.

A társaság összegzése szerint az idén kiemelkedő volt a nyári forgalom. A Bahart hajóin közel 700 ezren utaztak, ami 7,7 százalékkal több az előző év azonos időszakinál. A települések közötti járatokon 4,5, míg a séta-, a program- és a rendezvényhajókon 17,7 százalékkal volt több az utas.

 A legkedveltebbek továbbra is a Siófok-Balatonfüred-Tihany, és a Fonyód-Badacsony útvonalak voltak. A séta- és programhajókra legtöbben a siófoki, a keszthelyi és a balatonfüredi kikötőkben váltottak jegyet. Az idei év slágerének a társaság bulihajó és varázshajó programjai számítottak, ezeken mérték a legnagyobb utasszám bővülést. A bulihajókat több mint 22 ezren, a varázshajókat 9 ezren választották.

A közlemény szerint sokan éltek a hajózási társaság idén induló, online jegyértékesítési lehetőségével. A korábbi évekhez hasonlóan kedvelt volt a Kajla program, melynek keretében 5326 gyermek kirándult hajóval a Balaton körül.

A társaság az év hátralevő részében egyedi hajóprogramokat szervez. Halloween alkalmából október 29-én gyerekhajók indulnak Balatonfüredről és Siófokról. Ezen a napon Siófokról startol az év utolsó bulihajója is este. A tihanyi XX. Gardália Napok idején, november 5-én másfél órás nézőhajó indul a tihanyi személyhajó kikötőből, december 3-án pedig Mikulás hajókra lehet szállni Balatonfüreden és Siófokon.

A Bahart által üzemeltetett komp november 6-ig 40 percenként jár; Szántód felől 6.40 és 18.40 között, Tihany felől 7.00 és 19.00 óra között. A későbbiekben, a téli menetrend szerint óránként indulnak majd a járatok, amit nagy forgalom esetén sűrítenek. A menetidő 8 perc. 

vehir.hu
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. ma 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. ma 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. ma 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.