Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Zöld konzultációt indít az LMP

2022. október 26. 19:41
Az LMP-Magyarország Zöld Pártja a kormány energiaszankciókról szóló nemzeti konzultációjával párhuzamosan zöld konzultációt indított. Ennek részleteiről számolt be Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke, valamint Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő.

Schmuck Erzsébet szerint a kormány legújabb nemzeti konzultációja arról szól, hogy a hazánkban is kialakult energiaválságért a brüsszeli szankciók a felelősek. A társelnök úgy vélekedik, a kormány is pontosan tisztában van azzal, hogy a szankciók csupán következmények, s a helyzetnek jóval mélyebb okai vannak.

Az LMP évek óta próbálja felhívni a kormány figyelmét arra, hogy rossz az energiapolitikája, ezért nem lehet folytatni. Míg a nemzeti konzultáció a felelősséghárításról szól, addig a zöld konzultáció az energiaválság megoldásáról. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az energiaválságot a külföldről vásárolt fosszilis energiától való függőség okozza. Az LMP szerint az egyetlen megoldás, ami hosszútávon is megtérülne, az említett függőség csökkentése, de ehhez radikális zöld fordulat kell.

Gerstmár Ferenc szerint a zöld konzultáció jó eszköz lehet arra, hogy megmutassák, a magyar emberek számottevő része változtatni akar. Gerstmár néhány helyi példával szemléltette, hol kél el a változtatás. Így kitért arra, hogy jelentős igény mutatkozik arra, hogy a lakóépületek hőszigeteléséhez állami és önkormányzati támogatást kapjanak a tulajdonosok, de a veszprémi városvezetés csak abban az esetben kíván foglalkozni a kérdéssel, ha kormányzati program indul. Szót ejtett még a Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola nyílászáróinak cseréjéről, ami 50 százalékban történt meg, noha a maradék nyílászárók cseréje is indokolt lenne az energetikai korszerűsítés jegyében.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.