Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Autósüldözés a Bakonyban

2022. november 7. 15:15 // Forrás: police.hu
A Veszprém megyei rendőrök egy embercsempészt és tizenhárom illegális bevándorlót kapcsoltak le.

Két berhidai körzeti megbízott Várpalotán, a Tési úton meg akart állítani egy lengyel honosságú Opel Vivaro tehergépkocsit november 7-én hajnalban, mert a jármű hátulja törött, illetve szemmel láthatóan túlsúlyos volt. A gépkocsi sofőrje a megkülönböztető jelzést figyelmen kívül hagyta, valamint annak észlelésekor gyorsítani kezdett és a városból Tés felé kihajtott.

Fotó: police.huFotó: police.hu

Ekkor az egyenruhások a rádión keresztül tájékoztatást adtak a megyei tevékenység-irányítási központnak, akik további rendőri egységeket mozgósítottak a teherautó biztonságos megállítása érdekében. A berhidai körzeti megbízottak követni kezdték az érintett járművet, amelyet a szápári útelágazásnál egy másik járőr is megpróbált megállítani, azonban itt sem lassított a járművezető, hanem a 82-es főút felé vette az irányt.

Zircen további egységek csatlakoztak - megkülönböztető jelzés használatával - a teherautó követéséhez, aminek sofőrje folyamatosan balesetveszélyes szituációkat teremtett. A Veszprém megyei egyenruhások összehangoltan, több járőrautó alkalmazásával végül Veszprémvarsány külterületén, egy szántóföldön állították meg a teherautót.

Fotó: police.huFotó: police.hu

A rendőrök gyors reagálásának köszönhetően a német állampolgárságú, 26 éves járművezetőt és további 13 külföldi férfit – akik az autó csomagterében utaztak – sikerült elfogni a helyszínen. Az utasok jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták, mindannyian tunéziai állampolgárnak vallották magukat. A járőrök a 26 éves férfit a Győri Rendőrkapitányság munkatársainak átadták – embercsempészés bűntett gyanúja miatt -, tekintettel arra, hogy a fiatalember elfogása Győr-Moson-Sopron megye területén valósult meg. Az illegális bevándorlók ideiglenes határzárhoz történő szállítására szintén a szomszédos megye rendőrei intézkedtek.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.