Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

KORMÁNYINFO: Bővül az árstop, befagyasztják a rendszerhasználati díjakat

2022. november 9. 11:23 // Forrás: mti
A kormány úgy döntött, extraprofitadót vet ki a kiegyenlítő szolgáltatást nyújtó erőművekre. Emellett a friss tojásra és az étkezési burgonyára is kiterjeszti az árstopot az év végéig - jelentette be Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai Kormányinfón, Budapesten.

Gulyás Gergely elmondta: a tojás és a burgonya esetében az üzletben, bevásárlóközpontban vagy csomagküldéssel folytatott kereskedelmi tevékenység esetén a bruttó kiskereskedelmi ár a kereskedő által 2022. szeptember 30-án alkalmazott bruttó kiskereskedelmi árnál nem lehet magasabb. Közölte: a piacokra nem vonatkozik a szabályozás.  A miniszter jelezte: az intézkedéssel az infláció megfékezéséhez szeretnének hozzájárulni.

Illusztráció: Hello I'm Nik on UnsplashIllusztráció: Hello I'm Nik on Unsplash

A miniszter közölte: a kormány továbbra is elkötelezett a rezsicsökkentés fenntartása mellett, aminek az egyik kulcsfontosságú eleme a rendszerhasználati díj. A kormány úgy döntött, a rendszerhasználati díj nem emelkedhet a lakossági fogyasztók számára a jövő évben sem - mondta.  

Hozzátette: ezért extraprofitadót vetnek ki a kiegyenlítő szolgáltatást nyújtó erőművekre, aminek az adókulcsa 2022-ben 13 százalék, 2023-ban pedig 10 százalék lesz, ezzel a költségvetés idén és jövőre is 40-40 milliárd forintra tesz szert.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.