2023. június 6.
//
Norbert névnap

Értéket ad az énidőhöz Veszprém legújabb sport- és életmódközpontja

2022. november 12. 20:40
Az énidőt helyezi a középpontba Veszprém legújabb sport- és életmódközpontja, ami a napokban nyílt meg az Ibolya utcában. A pénteki ünnepélyes megnyitón kiderült az is, hogy pontosan milyen összetett, mégis egyszerű fogalom az, hogy „énidő”.

„Az énidő a szabadidőnknek azt a részét képezi, amikor magunkban vagyunk és azt csinálunk, amit szeretnénk. Ilyenkor senki nem szól bele abba, hogy mivel töltjük az időnket.” Ez a mondat szerepel az ÉNIDŐ Életmód- és Sportegyesület honlapján a fogalmat megmagyarázó menüpont alatt, ahol viszont egyből hozzáteszik, hogy „a privát idő megtalálása a munkás hétköznapokban a legtöbb ember számára kihívást jelent, függetlenül attól, hogy az illető egyedül vagy párkapcsolatban él.”

Ebben a szellemiségben kezdte el tevékenységét az egyesület, amely legnagyobb beruházásaként egy komplett központot alakított ki Veszprém belvárosának egy nyugodtabb pontján, ahol különböző foglalkozásokkal, tanácsadásokkal szeretnék segíteni azokat, akik efféle módon adóznának a saját énidejüknek.

Az ünnepélyes megnyitót pénteken kora este tartották a központban, ahol Olaj Máté, az m20 csoport tulajdonosa – az m20 Építő Kft. volt a generálkivitelező, valamint az m20 Ingatlan Kft. a tulajdonosa az egyesület központjának otthont adó ingatlannak - köszöntötte a megjelent vendégeket és tartott körbevezetést az épületben.

A központ, az egyesület szellemiségében az énidőt, az életmódot és a sportot kapcsolja össze és olyan elsősorban olyan embereket kíván megszólítani, akik elhivatottak saját testi és lelki egészségükért. Mindehhez igyekeztek kiváló referenciával rendelkező szakembereket összegyűjteni, akik személyes tanácsadásokkal és foglalkozásokkal várják a központ leendő vendégeit.

A köszöntő után dr. Gógl Álmos, a Dr. Gogl Sportegészségügyi Központ vezető orvosa mondta el gondolatait a központtal és annak missziójával kapcsolatban.

Megemlítette, hogy a mai rohanó világban az emberek nagy része kommunikációs kényszerben van, ez pedig folyamatos stresszhelyzetet teremt, az idő pedig drasztikusan lecsökken az emberek életében. Az új központ ebben nyújt kiutat és segít egy sokkal harmonikusabb életmód kialakításában.

„A központ értéket ad az énidőhöz” - mondta dr. Gógl Álmos és hozzátette, Veszprém és a Bakony térsége különösen jó adottságokkal rendelkezik a sportos életmódhoz, ez is erősíti a központ jelentőségét a régióban.

A megnyitóünnepség további részében a megjelentek egy pódiumbeszélgetés keretében járták körbe az éndiő kérdéskörét és, hogy miért fontos a mindennapokban, hogy jelen legyenek ilyen időszakok is az életünkben, majd egy jó hangulatú vacsorával zárták az estet.

Az Énidő Életmód- és sportközpont programjait ide kattintva lehet megismerni.

Hajas Bálint
Domján Attila

További cikkek

Hatalmas fake news volt a veszprémi perverz csúszda
Hatalmas fake news volt a veszprémi perverz csúszda
Talán egy jó hecc, talán az ostobaság, vagy szándékos félrevezetés állt amögött, amikor a napokban végigsöpört a veszprémi internetes fórumokon a város legújabb játszóterének képe, ahol finoman szólva egy csúszda megszentségtelenített egy mászókát. Spoiler: úgy kamu az egész, ahogy van, már ami a veszprémi vonatkozását illeti. A csúszda tényleg létezett valahol.
Látványos újítás miatt volt félpályás lezárás a Viadukton
Látványos újítás miatt volt félpályás lezárás a Viadukton
Megkapja a neki járó fényt Veszprém egyik ikonikus látványossága, a Viadukt, de mellette a Városháza, a Tűztorony és a Hősök kapuja is fényesebb lesz hamarosan.
A dió egy csoda! – 10 tudományosan igazolt egészségügyi hatás
A dió egy csoda! – 10 tudományosan igazolt egészségügyi hatás
Mutatunk pár érdekességet a dióról, hogy mi minden rejlik egy kemény csonthéj mögött.
Mit tehet Olaszország, hogy ne nyelje el a tenger Velencét?
Mit tehet Olaszország, hogy ne nyelje el a tenger Velencét?
Az emelkedő tengerszint és a város süllyedő alapja nagy veszéllyel fenyeget. Olaszország nem szeretné, hogy a várost örökre elnyelje a tenger, így a katasztrófa elkerülése érdekében különböző szabályozásokat vezetnek be, és ötletekkel állnak elő.
Veszprémben találkoztak Európa fiataljai
Veszprémben találkoztak Európa fiataljai
Öt országból érkeztek középiskolás fiatalok az Európai Parlament Nagykövet Iskoláinak regionális nemzetközi találkozójára Veszprémbe, amit június 1. és 3. között tartanak.