Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 20. Illés
Veszprém
21°C
2024. július 20. Illés
Veszprém
21°C

Értéket ad az énidőhöz Veszprém legújabb sport- és életmódközpontja

2022. november 12. 20:40
Az énidőt helyezi a középpontba Veszprém legújabb sport- és életmódközpontja, ami a napokban nyílt meg az Ibolya utcában. A pénteki ünnepélyes megnyitón kiderült az is, hogy pontosan milyen összetett, mégis egyszerű fogalom az, hogy „énidő”.

„Az énidő a szabadidőnknek azt a részét képezi, amikor magunkban vagyunk és azt csinálunk, amit szeretnénk. Ilyenkor senki nem szól bele abba, hogy mivel töltjük az időnket.” Ez a mondat szerepel az ÉNIDŐ Életmód- és Sportegyesület honlapján a fogalmat megmagyarázó menüpont alatt, ahol viszont egyből hozzáteszik, hogy „a privát idő megtalálása a munkás hétköznapokban a legtöbb ember számára kihívást jelent, függetlenül attól, hogy az illető egyedül vagy párkapcsolatban él.”

Ebben a szellemiségben kezdte el tevékenységét az egyesület, amely legnagyobb beruházásaként egy komplett központot alakított ki Veszprém belvárosának egy nyugodtabb pontján, ahol különböző foglalkozásokkal, tanácsadásokkal szeretnék segíteni azokat, akik efféle módon adóznának a saját énidejüknek.

Az ünnepélyes megnyitót pénteken kora este tartották a központban, ahol Olaj Máté, az m20 csoport tulajdonosa – az m20 Építő Kft. volt a generálkivitelező, valamint az m20 Ingatlan Kft. a tulajdonosa az egyesület központjának otthont adó ingatlannak - köszöntötte a megjelent vendégeket és tartott körbevezetést az épületben.

A központ, az egyesület szellemiségében az énidőt, az életmódot és a sportot kapcsolja össze és olyan elsősorban olyan embereket kíván megszólítani, akik elhivatottak saját testi és lelki egészségükért. Mindehhez igyekeztek kiváló referenciával rendelkező szakembereket összegyűjteni, akik személyes tanácsadásokkal és foglalkozásokkal várják a központ leendő vendégeit.

A köszöntő után dr. Gógl Álmos, a Dr. Gogl Sportegészségügyi Központ vezető orvosa mondta el gondolatait a központtal és annak missziójával kapcsolatban.

Megemlítette, hogy a mai rohanó világban az emberek nagy része kommunikációs kényszerben van, ez pedig folyamatos stresszhelyzetet teremt, az idő pedig drasztikusan lecsökken az emberek életében. Az új központ ebben nyújt kiutat és segít egy sokkal harmonikusabb életmód kialakításában.

„A központ értéket ad az énidőhöz” - mondta dr. Gógl Álmos és hozzátette, Veszprém és a Bakony térsége különösen jó adottságokkal rendelkezik a sportos életmódhoz, ez is erősíti a központ jelentőségét a régióban.

A megnyitóünnepség további részében a megjelentek egy pódiumbeszélgetés keretében járták körbe az éndiő kérdéskörét és, hogy miért fontos a mindennapokban, hogy jelen legyenek ilyen időszakok is az életünkben, majd egy jó hangulatú vacsorával zárták az estet.

Az Énidő Életmód- és sportközpont programjait ide kattintva lehet megismerni.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Közel száz denevér érkezett április második felében a veszprémi Érseki Palota padlásterébe, ahol a nőstény egyedek és néhány hete született kölykeik a nyári hónapokat töltik. Az „érsekségi denevérek” visszatérő vendégek a közel 250 éves barokk épületben, ezért a Veszprémi Főegyházmegye a várnegyed megújításának munkálatait úgy ütemezi, hogy a védett – fényre és zajra is érzékeny – állatokat ne zavarják, sőt az Érseki Palota díszkivilágítását is módosították. tegnap 22:35 Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe. 2024. július 18. 15:23 Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Pannon Egyetem Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Második alkalommal rendezték meg a HOPE fenntarthatósági konferenciát a Pannon Egyetemen csütörtökön. 2024. július 18. 22:55 Megdőlt az esetszámrekord a Balatonnál Balaton Megdőlt az esetszámrekord a Balatonnál Drasztikusan megnövekedett a Magyar Vöröskereszt által működtetett Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat által ellátottak száma a júliusi tartós hőhullám miatt, az önkéntesek már csaknem kétezer bajbajutotton segítettek - derül ki a szervezet MTI-hez szerdán eljuttatott közleményéből. 2024. július 17. 14:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.