Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Értéket ad az énidőhöz Veszprém legújabb sport- és életmódközpontja

2022. november 12. 20:40
Az énidőt helyezi a középpontba Veszprém legújabb sport- és életmódközpontja, ami a napokban nyílt meg az Ibolya utcában. A pénteki ünnepélyes megnyitón kiderült az is, hogy pontosan milyen összetett, mégis egyszerű fogalom az, hogy „énidő”.

„Az énidő a szabadidőnknek azt a részét képezi, amikor magunkban vagyunk és azt csinálunk, amit szeretnénk. Ilyenkor senki nem szól bele abba, hogy mivel töltjük az időnket.” Ez a mondat szerepel az ÉNIDŐ Életmód- és Sportegyesület honlapján a fogalmat megmagyarázó menüpont alatt, ahol viszont egyből hozzáteszik, hogy „a privát idő megtalálása a munkás hétköznapokban a legtöbb ember számára kihívást jelent, függetlenül attól, hogy az illető egyedül vagy párkapcsolatban él.”

Ebben a szellemiségben kezdte el tevékenységét az egyesület, amely legnagyobb beruházásaként egy komplett központot alakított ki Veszprém belvárosának egy nyugodtabb pontján, ahol különböző foglalkozásokkal, tanácsadásokkal szeretnék segíteni azokat, akik efféle módon adóznának a saját énidejüknek.

Az ünnepélyes megnyitót pénteken kora este tartották a központban, ahol Olaj Máté, az m20 csoport tulajdonosa – az m20 Építő Kft. volt a generálkivitelező, valamint az m20 Ingatlan Kft. a tulajdonosa az egyesület központjának otthont adó ingatlannak - köszöntötte a megjelent vendégeket és tartott körbevezetést az épületben.

A központ, az egyesület szellemiségében az énidőt, az életmódot és a sportot kapcsolja össze és olyan elsősorban olyan embereket kíván megszólítani, akik elhivatottak saját testi és lelki egészségükért. Mindehhez igyekeztek kiváló referenciával rendelkező szakembereket összegyűjteni, akik személyes tanácsadásokkal és foglalkozásokkal várják a központ leendő vendégeit.

A köszöntő után dr. Gógl Álmos, a Dr. Gogl Sportegészségügyi Központ vezető orvosa mondta el gondolatait a központtal és annak missziójával kapcsolatban.

Megemlítette, hogy a mai rohanó világban az emberek nagy része kommunikációs kényszerben van, ez pedig folyamatos stresszhelyzetet teremt, az idő pedig drasztikusan lecsökken az emberek életében. Az új központ ebben nyújt kiutat és segít egy sokkal harmonikusabb életmód kialakításában.

„A központ értéket ad az énidőhöz” - mondta dr. Gógl Álmos és hozzátette, Veszprém és a Bakony térsége különösen jó adottságokkal rendelkezik a sportos életmódhoz, ez is erősíti a központ jelentőségét a régióban.

A megnyitóünnepség további részében a megjelentek egy pódiumbeszélgetés keretében járták körbe az éndiő kérdéskörét és, hogy miért fontos a mindennapokban, hogy jelen legyenek ilyen időszakok is az életünkben, majd egy jó hangulatú vacsorával zárták az estet.

Az Énidő Életmód- és sportközpont programjait ide kattintva lehet megismerni.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
Dr. Pogátsa Zoltán Veszprémben: az idei évet még ki kell bírni, utána stabilizálódhat a gazdaság gazdaság Dr. Pogátsa Zoltán Veszprémben: az idei évet még ki kell bírni, utána stabilizálódhat a gazdaság Dr. Pogátsa Zoltán, szociológus, közgazdász volt a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényének a vendége szerda délelőtt a kamara nagytermében. Az országosan is elismert szakember előadásában feltárt olyan összefüggéseket a globális gazdaság mechanizmusaiban, amik választ adhatnak számos gazdaságot érintő kérdésre. A jövőkép optimista, de nem magától értetődő. tegnap 23:09 Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Szinte nincs olyan üzletlánc, ahol ne tapasztaltak volna emelkedést a bolti lopásokban az elmúlt évben. A kereskedők több védekező intézkedést is bevezettek a tolvajok ellen. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mely mik jelenleg a slágertermékek a bolti lopásoknál. tegnap 11:32 Van jövője az Óváros Piacnak? Van jövője az Óváros Piacnak? Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője a kistermelők – és az EKF gazdátlan projektjének, az Óváros Piacnak – fontosságáról beszélt a hétfő reggeli sajtótájékoztatón. 2024. február 20. 13:59 Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte A kormánypártok szerdán és csütörtökön, Balatonalmádiban tartják a parlament tavaszi ülésszakát megelőző frakcióülésüket, amelyen döntenek az új államfőjelölt személyéről is - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. 2024. február 19. 17:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.