Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Győzött a Hogy ne győzzünk

2022. november 15. 11:01
Füzes Dániel Hogy ne győzzünk című rövidfilmje nyerte el a PannonFíling fődíját.

Nagykorúvá vált a Pannonfíling Mozgóképes Találkozó: szombaton 18. alkalommal rendezték meg a rövidfilmes rendezvényt az Expresszóban, ahol négy blokkban tizennyolc alkotást vetítettek le.

Az idei Pannonfíling szakmai zsűrije Szelestey Bianka rendező, forgatókönyvíró, akinek Hajszálrepedés című rövidfilmje a 75. cannes-i filmfesztiválon versenyzett, Képíró Dorottya, a 17. Pannonfíling Mozgóképes Találkozó győztes filmjének alkotója és Zugschwert Szabolcs, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program projektkoordinációs vezetője voltak.

A találkozó fődíját Füzes Dániel Hogy ne győzzünk című kisfilmje nyerte el. 

A második helyet Hárshegyi Vivien Felhők felett című alkotásának ítélte oda a zsűri, melyben "a főszereplő ráeszmél, hogy mélyebb érzéseket kezd táplálni egy fiú iránt, ám retteg a szerelembe eséstől a múltjában történt tapasztalatok miatt."

A harmadik helyen Karácsony Péter Vasárnapi emberrablás című filmje végzett, amiben elrabolnak egy újságírót, hogy móresre tanítsák, a verőlegény azonban váratlan hívást kap a szüleitől. 

A zsűri különféle különdíjakat is kiosztott. A legeredetibb humorért Nagy Márton Így Gyújtottam Fel a Barátnőmet a Harmadik Randinkon, a legeredetibb dokumentumfilmért László Gábor Mi svábok, mindig jó magyarok voltunk című alkotását jutalmazták, míg az Esszencia-díjat Szucher Ágnes Szerelem a korona idején című munkája kapta.

A közönség is szavazhatott a kedvenceire. A nézők ítélete egybecsengett a szakmai zsűriével: Karácsony Péter Vasárnapi emberrablás és Füzes Dániel Hogy ne győzzünk című műveire érkezett a legtöbb voks.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
A Kojot négy lelke című animációs filmet jelöli Oscarra Magyarország A Kojot négy lelke című animációs filmet jelöli Oscarra Magyarország Gauder Áron a Kojot négy lelke című animációs játékfilmjét nevezi Magyarország nemzetközi film kategóriában az Oscar-díjra a magyar jelölésről határozó szakmai testület döntése alapján. 2023. szeptember 8. 17:07 Gáspár Sándor: Remek kaland bejáratlan útra lépni interjú Gáspár Sándor: Remek kaland bejáratlan útra lépni Gáspár Sándor Kossuth-díjas színművész jelenleg a székesfehérvári Vörösmarty Színház tagja. Mint kifejtette, rendkívül fontos számára a társulati lét, hogy tehetséges emberekkel legyen körülvéve, akik jó energiákat adnak. Nincsen szerepálma, szerencsésnek vallja magát, akit a rendezők remek feladatokkal találnak meg. Nehéz lenne csupán néhány mozgóképet kiemelni a filmográfiájából, hiszen egytől egyig nagy jelentőségű, kultikus filmekről beszélünk. Üvegtigris, Csapd le csacsi!, Delta, Tutajosok, Világszám!, A rózsa vére, Roncsfilm, Falfúró, Kicsi, de nagyon erős – hogy néhányat említsünk. A közelmúltban Bereményi GézaApacsok című darabjában láthatta a közönség, méghozzá Veszprémben, ahová a beszélgetésünket is egyeztettük.   2023. augusztus 7. 22:44 A zeneszerzés titkos műfaja válik ismertté - jön a Balatoni Filmzene Fesztivál Almádiban A zeneszerzés titkos műfaja válik ismertté - jön a Balatoni Filmzene Fesztivál Almádiban A Star Wars, a Karib-tenger kalózai és az Oroszlánkirály zenéje is minden bizonnyal felcsendül augusztus 25. és 27. közt Balatonalmádiban, ahogy egy új zenei fesztivál debütál idén. Az első Balatoni Filmzene Fesztiválon három helyszínen csaknem húsz klasszikus és új zeneszám csendül fel, amelyek kivétel nélkül a filmvászonról lehetnek ismertek. 2023. július 13. 19:17 Négy műfaj programjaival jön a Bereményi-hét! színház Négy műfaj programjaival jön a Bereményi-hét! Bereményi Géza Kossuth-díjas író munkássága előtt tisztelegve szerveznek Bereményi-hetet. Az EKF támogatásával megvalósuló rendezvény egyik jelentős állomása egy színházi előadás, melyet Bagó Bertalan rendez. Az Apacsok olvasópróbáján jártunk. 2023. július 7. 13:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.