Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 3. Ferenc
Veszprém
-2°C
2023. december 3. Ferenc
Veszprém
-2°C

Az unió volt a verseny témája

2022. november 21. 14:00 // Forrás: Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
A magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája „4 FOR EUROPE” címmel európai uniós témájú versenyt hirdetett középiskolás diákoknak.

A már hagyományként megrendezett verseny első fordulóját online teljesítették a versenyzők, míg a második fordulót minden régióban november 17-én szervezték meg. A rendezvényt idén a Europe Direct Veszprém gesztorálta befogadó szervezete székhelyén, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában.

Fotó:: Europe Direct VeszprémFotó:: Europe Direct Veszprém

Tíz négyfős csapat mérte össze uniós lexikai tudását és nem utolsó sorban kreativitását hat feladatban, amelyek során a diákok keresztrejtvényt fejtettek, igaz-hamis kérdéssorral tesztelték az uniós intézményekről szóló ismereteiket, ismertették az ifjúság európai évéhez kapcsolódó iskolai EU-napjuk forgatókönyvét, és nem utolsó sorban megterveztek egy több kritériumnak megfelelő, fenntartható és zöld európai utazást. A régió tíz legjobb csapata közül kettő Fejér megyéből érkezett, míg nyolc Veszprém megyét képviselte. A nap végén a Lovassy László Gimnázium A carry Intel és egyéb lolos szavak, amiket ismerek nevű csapata vitte a pálmát, az ő jutalmuk egy ötnapos prágai utazás, továbbá egy egynapos budapesti osztálykirándulás. Az Ajkai Bródy Imre Gimnázium Europancakes nevű csapata állt a képzeletbeli dobogó második fokára, az ő jutalmuk is egy egynapos budapesti osztálykirándulás, míg a bronzérmet idén a Pizza ai quattro formaggi, a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium csapata nyerte el, akik ugyancsak egy egynapos budapesti osztálykirándulást élvezhetnek majd.

Senki sem távozott üres kézzel, minden csapat és felkészítő pedagógus munkáját ajándékcsomaggal és Libri- ajándékutalvánnyal honorálták a régió Europe Direct irodái.

A regionális döntők első két helyezett csapata (Közép-Dunántúl: Lovassy László Gimnázium A carry Intel és egyéb lolos szavak, amiket ismerek nevű csapata és Ajkai Bródy Imre Gimnázium Europancakes nevű csapata) utazik december 9-én Kecskemétre, ahol a végső megmérettetésre kerül sor.

Az országos első helyezett csapat jutalma egy strasbourgi utazás lesz az Európai Parlament Euroscola programja keretében.

vehir.hu
további cikkek
Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Aki iskolát alapít és újít fel, az bízik a jövőben - mondta a Litéri Református Általános Iskola új épületének átadóünnepségén a Miniszterelnökséget vezető miniszter. 2023. december 1. 16:16 A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya a Civil Közösségi Szolgáltató Központokkal együttműködve idén is megszervezi az Adventi Civil Börzét, idén ráadásul nemcsak a rászorulók karácsonyát tehetjük szebbé, de a gazdátlan állatokét is. 2023. december 1. 14:53 Pedagógusnak lenni egy életen át közélet Pedagógusnak lenni egy életen át Csütörtökön tartotta az önkormányzat az éves emlékdiploma ünnepséget, melyet azoknak a tiszteletreméltó pedagógusoknak rendeztek, akik oklevelüket ötven, hatvan, sőt hetven éve szerezték meg és harminc éven át pedagógusként dolgoztak.   2023. december 1. 12:08 Gulyás Gergely: a kormány meghosszabbítja a kamatstopokat Gulyás Gergely: a kormány meghosszabbítja a kamatstopokat A kormány meghosszabbítja a kamatstopot mind a kis- és középvállalkozások, mind a családok számára és a diákhitel esetében - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón csütörtökön Budapesten. 2023. november 30. 14:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.