Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Nem csökken a karácsonyi fenyők forgalma egy felmérés szerint

2022. december 1. 10:55 // Forrás: MTI
A drágulás ellenére sem csökken a karácsonyi fenyők forgalma, főképp a nagyobb és drágább fákat keresik majd a vevők - közölte az MTI-vel csütörtökön az Agroinform.

A hírportál felmérése szerint 52 százalék idén is a megszokott módon fog választani, mivel a karácsonyfa csupán egyszeri kiadás évente. Kisebb fát 19 százalék, kedvezőbb áron értékesítő eladót 17 százalék, olcsóbb fajtát 8 százalék keres majd, és mindössze 4 százalék fogja meggondolni, hogy vesz-e egyáltalán fenyőt idén. Összességében a kiadások emelkedni fognak, tavalyhoz képest ugyanis 49-ről 67 százalékra nőtt azok aránya, akik 7 ezer forintnál többet adnak majd ki fenyőfáért az ünnepi időszakban. Ennél pontosabbat csak karácsony előtt lehet majd mondani, 31 százalék ugyanis az utolsó hétre hagyja a vásárlást.

Fotó: MTIFotó: MTI

A legnépszerűbb fajtát, a nordmannt egy éve 54 százalék, idén 60 százalék választaná, bár ez a legdrágább. Lucfenyőt 22 százalék, ezüstfenyőt 15 százalék venne, a többi fajtát a vásárlók 3 százaléka viheti majd el. Méret alapján is azok népszerűbbek, amelyek többe kerülnek, ugyanis a megkérdezettek 60 százaléka másfél méteresnél nagyobb fát akar karácsonyra. Földlabdás fenyőt minden nyolcadik vásárló keres, 25-30 százalék pedig műfenyőt állít.

Fotó: MTIFotó: MTI

Az Agroinform hangsúlyozta, hogy a karácsonyfának ültetett fa összességében környezetbarátabb, mint a műfenyő. Termesztése hasonló más mezőgazdasági növényekéhez, a kidobott fák többségét pedig komposztálják, így se az előállításuk, se a megsemmisítésük nem terheli jelentősen a környezetet, forgalmuk pedig belföldi termelőket juttat bevételhez.

Kapcsolódó cikk
Csaknem 10 százalékkal drágulhat idén a karácsonyfa
Idén csaknem 10 százalékkal drágulhatnak a karácsonyfák tavalyhoz képest, a kereslet háromnegyedét fedezi a belföldi termelés - közölte az MTI kérdésére a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete.
vehir.hu
további cikkek
Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés választás 2024 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz. ma 8:46 Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.