Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Lezárult a nyugdíjas szabadegyetem őszi szemesztere

2022. december 3. 4:00
November 16-án több mint 130 nyugdíjas részvételével rendezték meg a szabadegyetem idei utolsó előadását.

Az eseményt a szokásokhoz híven a két főszervező szervezet képviselői Dr. Kővári Edit a Pannon Egyetem egyetemi docense és Dolgos Attila az Északi Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet elnöke nyitotta meg.

A tematikához híven egy előadással indult a programsorozat. Dr. Obermayer Nóra tanszékvezető egyetemi docens „A digitális lét a tét” című előadásával edukálta az egybegyűlteket. A pandémia felhívta a figyelmet a digitalizáció fontosságára nem csak az üzleti életben, hanem társadalmi téren is. A digitális technológia rendkívül gyorsan és szerteágazó módon fejlődik, amely számtalan lehetőséget és veszélyt is rejt magában, ezért olyan kérdésekkel kell foglalkoznunk, mint a digitális szakadék (generációs különbségek) vagy éppen a társadalom digitális fejlettsége.

A szünetben a frissítők felkínálása mellett jutott idő az őszi szemeszter utolsó aláírásait begyűjteni, majd leadni a szervezőknek sorsolás céljából. 

Kis pihenő után következett a Cholnoky Nyugdíjas Klub Party tánc csoport előadása. A csoport 8 hölgy, illetve 1 lelkes úriember segítségével szórakoztatta a közönséget. Elvis Presley gyakran felcsendülő slágereire készültek egy teljeskörű koreográfiával, valamint Charleston tánc tudásukat is bemutatták. A programok végeztével elérkezett az esemény az egyik legáhítottabb pillanatig, azaz a nyeremények sorsolásáig. Akik az őszi szemeszter minhárom előadásán részt vettek, közülük 5 szerencsés értékes ajándékkal ment haza. Többek között a Szomszédok Szövetkezet által összeállított ajándékcsomag, könyvvásárlásra használható utalvány, áruházi vásárlásra feljogosító szóló voucher, valamint a főnyeremény egy Gusto Delicate ajándékcsomag. A rendezvénysorozat célja a tudásvágy fenntartása, kielégítése mellett olyan szociális tér biztosítása, ahol a rendezvény részvevői új kapcsolatokat építhetnek, pár órára kiszakadhatnak a mindennapi rutinból.

A következő alkalom december 7-én kerül megrendezésre, ahol újabb érdekes előadások és kulturális programok várják a hallgatókat. Ezek mellett pedig sütiversenyt is hirdettek a szervezők, érdemes mielőbb regisztrálni, nehogy lemaradjanak róla. Ajánlott a teljes téli szemesztert is végig tanulni velünk, hiszen értékes nyereményeket sorsolunk ki a végzettek között.

vehir.hu
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. ma 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. ma 14:04 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. ma 18:01 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. tegnap 15:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.