2023. február 3.
//
Balázs névnap

Közel nyolcszáz diák látogatott el a Pannon Egyetem nyílt napjára

2022. december 2. 14:32
Pannon Egyetem
A Pannon Egyetem szerdán rendezte meg hagyományosnak számító nyílt napját a B épület aulájában, ahová a középiskolai diákokat, tanárokat, illetve a szülőket is várták. Több mint hétszázötvenen vettek részt a programokon.

A látogatók a rendezvény keretein belül az egyetem széles képzési palettáját ismerhették meg, valamint kari és szaktájékoztatókon, illetve laborlátogatásokon is részt vehettek. A Karrier Központ munkatársai a pályaorientációs tanácsadáson túl, ingyenes karrierorientációs tesztekkel is segítették a középiskolás tanulók felsőoktatási választását.

Barna Katalin, a Pannon Egyetem oktatási rektorhelyettese köszöntőjében örömét fejezte ki, amiért ilyen sok érdeklődő diák látogatott el a rendezvényre, illetve kiemelte, a HVG általános felsőoktatási rangsorában az intézmény a tizedik helyet érdemelte ki, míg oktatói kiválóság tekintetében az ország második legjobb egyetemént megelőzte fővárosi vetélytársait.

A fiatalok, illetve kísérőik a szakok megismerésén túl a megváltozott felsőoktatási pontszámítási rendszert Gál Balázs oktatási igazgatója segítségével ismerhették meg.

Az egyetem a duális partnereivel együtt készült a rendezvényre, a témában Utasi Anett, a Duális Képzési Központ igazgatója tartott előadást, a B épület első emeletén pedig arra is volt lehetőség, hogy a fiatalok az egyetem 25 céges partnerével is találkozzanak.

A nyílt napra Rasovszky Kristóf olimpiai ezüstérmes, világbajnok, kétszeres Európa-bajnok és junior világbajnok magyar úszó is ellátogatott, aki jelenleg a Pannon Egyetem hallgatója. A helyszíni beszélgetés során megosztotta tapasztalatait arról, hogy a nemzetközi és világversenyeken mekkora figyelmet kap a fenntarthatóság. Kiderült róla az is, magánemberként odafigyel arra, hogy a mindennapokban minél tudatosabban, fenntarthatóbban éljen. Kristóf azt is elmondta, elsődleges célja jelenleg, hogy elvégezze a villamosmérnök szakot és lediplomázzon.

Az egyetem által kínált szakok standjaihoz a diákok kész tervekkel érkeztek, legtöbbjük már most pontosan tudta, milyen diplomát szeretne a jövőben. Az általános felvételi eljárásban jelentkező diákok 2023. február 15-ig adhatják be jelentkezésüket az általuk választott felsőoktatási intézménybe.

A Pannon Egyetem 2023. január 12. és 14. között központi helyen lesz megtalálható a 23. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon Budapesten, ahol még több izgalmas programmal, látványos bemutatóval és informatív előadásokkal várják az érdeklődő diákokat.

Fotó: Pannon Egyetem

vehir.hu

További cikkek

Megújul a veszprémi vasútállomás
Megújul a veszprémi vasútállomás
Az Európa Kulturális Fővárosa programhoz csatlakozva többek között új külső homlokzatot kap az utasforgalmi épület és megszépül a váróterem belseje is, akadálymentes mosdókat és fedett utasbeállókat alakítanak ki, valamint új utcabútorokat is kihelyeznek az állomásépület környezetében és a középső utasperonokon.
Húsz év alatt három babát helyeztek a veszprémi kórház inkubátorába
Húsz év alatt három babát helyeztek a veszprémi kórház inkubátorába
Vannak pillanatok, amikor jobb hallgatni. Átgondolni a miérteket, más nézőpontból tekinteni az adott helyzetre. Ítélkezés helyett mérlegelni, megvetés helyett elfogadni.
Navracsics Tibor: a kultúra segítheti a gazdasági növekedést
Navracsics Tibor: a kultúra segítheti a gazdasági növekedést
A kultúra segítheti a gazdasági növekedést, a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa (EKF) 2023 programsorozatot arra szeretnék használni, hogy a kultúrára alapozva az egész régióban gazdasági növekedést indítsanak el - mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter szerdán Budapesten, a 30. Turizmus Évadnyitó Gála 2023. rendezvényen tartott köszöntőjében.
Nyilvános az idei VEN dátuma
Nyilvános az idei VEN dátuma
Hivatalossá vált, mettől meddig tartanak idén a Veszprémi Egyetemi Napok.
Mától már csak az új éves autópálya-matricák érvényesek
Mától már csak az új éves autópálya-matricák érvényesek
Lejárt a tavalyi éves országos és megyei autópálya-matricák érvényessége kedden éjfélkor, szerdától már csak a 2023-as éves matricák érvényesek.