2023. március 29.
//
Auguszta névnap

Egy indiai fiatalember Veszprémből próbálja meg jobbá tenni a világot

2022. december 14. 14:53
Van egy Veszprémben élő és a Pannon Egyetemen tanuló indiai fiatalember, aki Magyarországon töltött idejét nem csak az egyetemi előadókban, vagy a város valamelyik szórakozóhelyén tölti, hanem formabontó akcióival igyekszik ráirányítani a figyelmet sokak számára fontos témákra, miközben a magyar fiataloknak is szeretne segíteni. Vishal Kaushik most egy országkörüli bicikliútra indult a magyar télben, nem csak saját határainak feszegetése miatt.

Vishal Kaushiket nehéz lenne egy szóval bemutatni. Marketingszakember, influencer, utazóblogger, fotós, emberi jogi aktivista, környezetvédő… ezek mind igazak rá, de talán legjobb, ha úgy utalunk rá, mint életművész.

A 21 éves, Új-Delhiből származó fiatalember a Stipendium Hungaricum program keretében van a Pannon Egyetem; ez a program az, amit a magyar kormány indított annak érdekében, hogy a hazai felsőoktatás még nemzetközibbé váljon.

Vishal Kaushik marketinget hallgat, de ahogy a felvezetőben is említettük, fiatal éveit annál sokkal tartalmasabban éli meg, hogy kizárólag az egyetemi előadásokat látogassa.

Ahogy ő fogalmaz, szenvedélyei megélésével és ezek bemutatásával abban is szeretne segíteni, hogy a világ jobb hely legyen. Fiatal kora ellenére már számos országba eljutott – jelenleg Magyarországgal ismerkedik – eközben pedig nem csupán a különböző városokat és kultúrákat fedezi fel, ő abban hisz, hogy az emberek megismerésével, az emberi kapcsolatok kialakításával lehet valóban felfedező valaki.

Mindeközben pedig olyan fontos témákra igyekszik felhívni a figyelmet, mint amilyen a környezettudatosság is, Vishal viszont nem csak beszél róla – habár ez is fontos és a későbbiekben még szóba kerül – hanem tesz is érte.

Most például egy országkörüli kerékpártúrára indul, egészen pontosan december 20-án startol, hogy aztán Veszprémből elindulva körbejárja Magyarországot, Pécsen, Békéscsabán, Nyíregyházán, Budapesten át vissza a kiindulási pontba.

Idén nyáron már volt egy hasonló akciója, most viszont a magyar tél kihívásaival is szembe fog nézni, ezzel az extrém kihívás teljesítésével pedig szeretné ráirányítani a figyelmet a környezettudatos közlekedésre és általánosan a környezetvédelemre.

Vishal az útja során még szakít időt arra is, hogy másik szenvedélyével, a jógázással és meditációval is megismertesse azokat az embereket, akikkel találkozik majd és befogadóak erre, a gyerekeket pedig angolul szeretné tanítani, így a tettek mellett a szavak erejét is felhasználva a céljai eléréséhez.

A kihívást, amit saját magának alkotott meg úgy nevezte el, hogy „Tekerj a jövőbe!” Ő maga egyébként aktívan együtt él Veszprémmel, követi az Európa Kulturális Fővárosa program eseményeit, többek közt ezért is választotta a mostani időszakot, 2023 elejét a túrájának, hogy még nagyobb figyelmet kapjon a város és annak jövőképe.

Az útja során rendszeresen posztol majd a közösségi médiában, így Magyarországról még több információt eljuttatva más nációk tagjaihoz, ahogy pedig ő fogalmazta meg: „Az emberek őt idővel elfelejtik, de emlékezni fognak Magyarországra.”

Ami pedig az ő saját élményeit illeti, Vishal abban a szellemben teszi mindezt, hogy „az emberek az éveket elfelejtik, de emlékezni fognak a pillanatokra.”

 

Képek: Instagram - travelwithaglobetrotter 

vehir.hu

További cikkek

25 ezer dollárt költhetett szerszámokra az Ipari
25 ezer dollárt költhetett szerszámokra az Ipari
Huszonötezet dollárt nyert a Howmet Aerospace Alapítvány pályázatán az Ipari Technikum. Az összegből a mechatronika és gépész szakos diákok képzésében használható szerszámokat vásároltak.
Állt 42 évet
Állt 42 évet
Kedden este búcsúztatót tartottak a V-Busz kollégái, a Haszkovó-fordulóban található 42 éves bódétól dudaszóval köszöntek el.
Huszonegy új autóbuszt állít forgalomba Veszprém vármegyében a Volánbusz
Huszonegy új autóbuszt állít forgalomba Veszprém vármegyében a Volánbusz
Nemcsak a május elsején megjelenő vármegye- és országbérlet hoz jelentős változást Veszprém vármegye közösségi közlekedésében, hanem az a 14 Mercedes-Benz Intouro M és 7 darab Volvo 8900 típusú új autóbusz is, amelyek március végétől, illetve májustól állnak forgalomba a térségben. 2018 óta tartó jármű-fiatalítási programjában a Volánbusz a vármegye állományának már több mint egynegyedét lecserélte, hogy még biztonságosabb és kényelmesebb utazást biztosítson, még hatékonyabban és magasabb színvonalon szolgálja ki az utazási igényeket.
Átadták a felújított sümegi várat
Átadták a felújított sümegi várat
A sümegi vár keleti szárnya 1,1 milliárd forint uniós forrásból újult meg, és vált egész évben látogatható kulturális attrakcióvá.
Együttműködési megállapodást írt alá a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem
Együttműködési megállapodást írt alá a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem
A KEHOP-3.2.1-15-2022-00039 azonosítószámú, „A körforgásos gazdaságra vonatkozó elvek gyakorlati alkalmazásának előkészítése egyes hulladéktípusok esetében” című pályázati projekt keretében a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem együttműködési megállapodást írt alá.