Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 29. Taksony
Veszprém
-3°C
2023. november 29. Taksony
Veszprém
-3°C

Egy indiai fiatalember Veszprémből próbálja meg jobbá tenni a világot

2022. december 14. 14:53
Van egy Veszprémben élő és a Pannon Egyetemen tanuló indiai fiatalember, aki Magyarországon töltött idejét nem csak az egyetemi előadókban, vagy a város valamelyik szórakozóhelyén tölti, hanem formabontó akcióival igyekszik ráirányítani a figyelmet sokak számára fontos témákra, miközben a magyar fiataloknak is szeretne segíteni. Vishal Kaushik most egy országkörüli bicikliútra indult a magyar télben, nem csak saját határainak feszegetése miatt.

Vishal Kaushiket nehéz lenne egy szóval bemutatni. Marketingszakember, influencer, utazóblogger, fotós, emberi jogi aktivista, környezetvédő… ezek mind igazak rá, de talán legjobb, ha úgy utalunk rá, mint életművész.

A 21 éves, Új-Delhiből származó fiatalember a Stipendium Hungaricum program keretében van a Pannon Egyetem; ez a program az, amit a magyar kormány indított annak érdekében, hogy a hazai felsőoktatás még nemzetközibbé váljon.

Vishal Kaushik marketinget hallgat, de ahogy a felvezetőben is említettük, fiatal éveit annál sokkal tartalmasabban éli meg, hogy kizárólag az egyetemi előadásokat látogassa.

Ahogy ő fogalmaz, szenvedélyei megélésével és ezek bemutatásával abban is szeretne segíteni, hogy a világ jobb hely legyen. Fiatal kora ellenére már számos országba eljutott – jelenleg Magyarországgal ismerkedik – eközben pedig nem csupán a különböző városokat és kultúrákat fedezi fel, ő abban hisz, hogy az emberek megismerésével, az emberi kapcsolatok kialakításával lehet valóban felfedező valaki.

Mindeközben pedig olyan fontos témákra igyekszik felhívni a figyelmet, mint amilyen a környezettudatosság is, Vishal viszont nem csak beszél róla – habár ez is fontos és a későbbiekben még szóba kerül – hanem tesz is érte.

Most például egy országkörüli kerékpártúrára indul, egészen pontosan december 20-án startol, hogy aztán Veszprémből elindulva körbejárja Magyarországot, Pécsen, Békéscsabán, Nyíregyházán, Budapesten át vissza a kiindulási pontba.

Idén nyáron már volt egy hasonló akciója, most viszont a magyar tél kihívásaival is szembe fog nézni, ezzel az extrém kihívás teljesítésével pedig szeretné ráirányítani a figyelmet a környezettudatos közlekedésre és általánosan a környezetvédelemre.

Vishal az útja során még szakít időt arra is, hogy másik szenvedélyével, a jógázással és meditációval is megismertesse azokat az embereket, akikkel találkozik majd és befogadóak erre, a gyerekeket pedig angolul szeretné tanítani, így a tettek mellett a szavak erejét is felhasználva a céljai eléréséhez.

A kihívást, amit saját magának alkotott meg úgy nevezte el, hogy „Tekerj a jövőbe!” Ő maga egyébként aktívan együtt él Veszprémmel, követi az Európa Kulturális Fővárosa program eseményeit, többek közt ezért is választotta a mostani időszakot, 2023 elejét a túrájának, hogy még nagyobb figyelmet kapjon a város és annak jövőképe.

Az útja során rendszeresen posztol majd a közösségi médiában, így Magyarországról még több információt eljuttatva más nációk tagjaihoz, ahogy pedig ő fogalmazta meg: „Az emberek őt idővel elfelejtik, de emlékezni fognak Magyarországra.”

Ami pedig az ő saját élményeit illeti, Vishal abban a szellemben teszi mindezt, hogy „az emberek az éveket elfelejtik, de emlékezni fognak a pillanatokra.”

 

Képek: Instagram - travelwithaglobetrotter 

vehir.hu
további cikkek
Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Alakulásuk után rögvest egy mindenkit bezáró világjárvánnyal kellett szembenézniük, ez mégsem rengette meg az elképzeléseiket: a Cholnoky Kerekasztal várt, kitartott, újra aktivizálódott és ma már negyedik születésnapját ünnepelhette. tegnap 15:43 Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek V-Busz Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek 2024. február 1-től egy vonaljegy áráért utazhatnak a veszprémi helyi járatokon a diákok, jelentette be Porga Gyula polgármester. A V-Busz életében azonban nem ez lesz az egyetlen újítás a jövő évben, hamarosan új elektromos járművekkel is bővülhet a buszflotta. tegnap 11:49 Karikó Katalin diákévei a Lovassyban Karikó Katalin diákévei a Lovassyban A Nobel-díjas magyar biokémikus diákéveinek dokumentumai mellett a legérdekesebb, tudományhoz kötődő kitüntetéseit, elismeréseit is megmutatja a Szegedi Tudományegyetem által gondozott kiállítás a Lovassy László Gimnáziumban. tegnap 15:35 Az agrárminiszter segítségét kérik balatoni önkormányzatok a nagyvadak és a varjak miatt Az agrárminiszter segítségét kérik balatoni önkormányzatok a nagyvadak és a varjak miatt Az agrárminiszter segítségét kéri az önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) a nagyvadállomány bel- és külterületi elszaporodása, valamint a varjak túlszaporodása miatt - közölte a szövetség társelnöke hétfőn. 2023. november 27. 13:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.