Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
21°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
21°C

Gyerekek készítettek karácsonyi ajándékot az állatkert lakóinak

2022. december 15. 11:14
A veszprémi állatkert lakói közül két majomcsapat is megkapta a karácsonyi ajándékát, ünnepi csomagolással befedve, meglepetésként a kifutójukon. Mikulás és Jézuska helyett viszont helyi óvodások állították össze és adták át ezeket a csomagokat szerdán délelőtt.

Már egy évtizede hagyomány a veszprémi állatkertben, hogy advent idején helyi óvodásokat hívnak, hogy az ő segítségükkel ajándékozzanak meg néhány közkedvelt állatkerti lakót ízletes falatokkal. Idén a Ringató Óvodából érkeztek gyerekek a gyűrűsfarkú makik és a zászlósfarkú kolobuszok házába, ahol a majmok már a program elejétől érdeklődve figyelték az üvegfalon túl zajló eseményeket.

Az állatkert ezzel az akciójával nem titkoltan szeretné megismertetni a legkisebbekkel a gondos állattartás rejtelmeit és bevezetni őket az állatkert mindennapjaiba. Ezért, a vadaspark dolgozói már előre összekészítették azokat a zöldségeket és gyümölcsöket, amiket leginkább szeretnek ezek a majmok, a kisgyerekek aztán dobozokba rendezve, majd ezeket karácsonyi csomagolópapírba burkolva készítették el a végleges ajándékokat.

Török László, az állatkert igazgatója portálunknak elárulta, a tapasztalatok szerint a banánnak örülnek legjobban ezek az egzotikus állatok, de mellette almával salátával is készültek.

A Ringató Óvodában egyébként kiemelten nagy figyelmet szentelnek az állatvédelem témájának, erről Csik Éva, óvónő beszélt portálunknak, aki hozzátette, az óvodában is javában készülnek a karácsonyra, de az állatkerti látogatást különösen nagy örömmel várták a gyerekek.

Az ajándékcsomagok elkészítése után az állatkert gondozóival közösen vitték be a majmok kifutójára a dobozokat a gyerekek, ahol aztán pár perc múlva már a makik és a kolobuszok bontogatták azokat.

Az igazgatótól megtudtuk, az ünnepek alatt ugyanúgy nyitva lesz az állatkert, ráadásul kiemelt kedvezmények mellett lehet majd látogatni, az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően pedig a legtöbb állatházban a hideg ellenére is meg lehet tekinteni a különböző földrészek egzotikus állatait.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Az iskola, amely 50 éve a gyerekeké Az iskola, amely 50 éve a gyerekeké Fennállásának fél évszázados jubileumát ünnepelhette pénteken a veszprémi Hriszto Botev Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola. ma 16:33 A honvédelem napja a magyar társadalom napja is A honvédelem napja a magyar társadalom napja is Hatodik alkalommal rendezik meg a Honvédelmi Napot Veszprémben, ennek alkalmából tartottak péntek délelőtt az Agóra Veszprém Kulturális Központban ünnepi állománygyűlést a Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ katonái. ma 14:17 Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember A hajléktalanok körében végzett szokásos február 3-ai országos felmérés szerint egyre több közöttük az idős, beteg, munkaképtelen ember. tegnap 14:20 Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben A magyar kormány célja az, hogy 2030-ra az Európai Unió egyik legélhetőbb országává váljon, ebben pedig a területfejlesztési politikának, valamint az ettől elválaszthatatlan közigazgatási rendszernek kiemelt szerepe van. Mindezt Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter mondta csütörtökön Veszprémben a VEAB szakmai konferenciáján, ahol az is kiderült a miniszter előadásából, hogy milyen újítások várhatók még a kormányablakoknál. tegnap 17:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.