2023. március 30.
//
Zalán névnap

Példaértékű a városháza átláthatósága

2022. december 15. 15:25
Példaértékű a veszprémi városháza gyakorlata a közérdekű és közérdekből nyilvános adatok közzétételében - állapította meg a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság minap lezárult, több mint háromezer önkormányzatot átvizsgáló kutatása.

Az eredményről dr. Péterfalvi Attila elnök értesítette a városházát, jelezvén, hogy a "közzététel aktív és passzív formája is példaértékűen megvalósul", ezért összesített rangsorban Veszprém a 13. helyet foglalja el, míg megyei jogú városok sorában Nagykanizsa mögött a második.

Dr. Dancs Judit jegyző kérdésünkre, hogy meglepte-e az eredmény azt válaszolta, hogy a kiváló minősítés nem érte váratlanul, mert - mint mondta - a veszprémi önkormányzatnál kiemelt fontosságú a nyilvánosság legteljesebb kiszolgálása.

A decemberi közgyűlésen Hartmann Ferenc, önkormányzati képviselő, átláthatósági biztos napirend előtti felszólalásában is foglalkozott a témával, ő úgy fogalmazott: "Köszönet és elismerés mindazoknak, akik a sikerhez hozzájárultak: a hivatalt vezető jegyző asszonynak, a portálszerkesztőnek, a polgármesteri hivatal ezzel is foglalkozó munkatársainak, az adatvédelmi tisztviselőnek és persze az intézmények, gazdasági társaságok közreműködőinek. Büszkék lehetünk, mert az önkormányzati honlapokat értékelő korábbi, de szűkebb metszetű vizsgálatokban is az élmezőnybe tartozott Veszprém. Megőrizni is nehéz a jó helyezést, de javítani sem lehetetlen azon."

vehir.hu

További cikkek

Átadták a felújított Veszprém-Gyulafirátóti Befogadó Gyermekotthont
Átadták a felújított Veszprém-Gyulafirátóti Befogadó Gyermekotthont
Átadták a felújított Veszprém-Gyulafirátóti Befogadó Gyermekotthont csütörtökön.
Így készüljünk a húsvétra tudatosan!
Így készüljünk a húsvétra tudatosan!
Tojás, sonka, kukoricasaláta és a sütemények végeláthatatlan sora: minden évben több napon át tartó készülődés előzi meg a húsvétot, majd az ünnepek után az ételek egy része a szemetesben landol? A közhiedelemmel szemben a tudatos készülődés nem egyenlő a finom falatokról való lemondással vagy a hagyományok eltörlésével. Sőt, egy kis odafigyeléssel több időnk juthat a szeretteinkre, új közös elfoglaltságokat találhatunk, ráadásul pénzt is spórolhatunk. A Rama most ehhez gyűjtött össze néhány praktikus ötletet és ínycsiklandó húsvéti receptet.
25 ezer dollárt költhetett szerszámokra az Ipari
25 ezer dollárt költhetett szerszámokra az Ipari
Huszonötezet dollárt nyert a Howmet Aerospace Alapítvány pályázatán az Ipari Technikum. Az összegből a mechatronika és gépész szakos diákok képzésében használható szerszámokat vásároltak.
Állt 42 évet
Állt 42 évet
Kedden este búcsúztatót tartottak a V-Busz kollégái, a Haszkovó-fordulóban található 42 éves bódétól dudaszóval köszöntek el.
Huszonegy új autóbuszt állít forgalomba Veszprém vármegyében a Volánbusz
Huszonegy új autóbuszt állít forgalomba Veszprém vármegyében a Volánbusz
Nemcsak a május elsején megjelenő vármegye- és országbérlet hoz jelentős változást Veszprém vármegye közösségi közlekedésében, hanem az a 14 Mercedes-Benz Intouro M és 7 darab Volvo 8900 típusú új autóbusz is, amelyek március végétől, illetve májustól állnak forgalomba a térségben. 2018 óta tartó jármű-fiatalítási programjában a Volánbusz a vármegye állományának már több mint egynegyedét lecserélte, hogy még biztonságosabb és kényelmesebb utazást biztosítson, még hatékonyabban és magasabb színvonalon szolgálja ki az utazási igényeket.