Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 4. Kázmér
Veszprém
16°C
2024. március 4. Kázmér
Veszprém
16°C

Példaértékű a városháza átláthatósága

2022. december 15. 15:25
Példaértékű a veszprémi városháza gyakorlata a közérdekű és közérdekből nyilvános adatok közzétételében - állapította meg a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság minap lezárult, több mint háromezer önkormányzatot átvizsgáló kutatása.

Az eredményről dr. Péterfalvi Attila elnök értesítette a városházát, jelezvén, hogy a "közzététel aktív és passzív formája is példaértékűen megvalósul", ezért összesített rangsorban Veszprém a 13. helyet foglalja el, míg megyei jogú városok sorában Nagykanizsa mögött a második.

Dr. Dancs Judit jegyző kérdésünkre, hogy meglepte-e az eredmény azt válaszolta, hogy a kiváló minősítés nem érte váratlanul, mert - mint mondta - a veszprémi önkormányzatnál kiemelt fontosságú a nyilvánosság legteljesebb kiszolgálása.

A decemberi közgyűlésen Hartmann Ferenc, önkormányzati képviselő, átláthatósági biztos napirend előtti felszólalásában is foglalkozott a témával, ő úgy fogalmazott: "Köszönet és elismerés mindazoknak, akik a sikerhez hozzájárultak: a hivatalt vezető jegyző asszonynak, a portálszerkesztőnek, a polgármesteri hivatal ezzel is foglalkozó munkatársainak, az adatvédelmi tisztviselőnek és persze az intézmények, gazdasági társaságok közreműködőinek. Büszkék lehetünk, mert az önkormányzati honlapokat értékelő korábbi, de szűkebb metszetű vizsgálatokban is az élmezőnybe tartozott Veszprém. Megőrizni is nehéz a jó helyezést, de javítani sem lehetetlen azon."

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.