Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C

Lakossági izzócsere-program indul hamarosan

2022. december 16. 14:43
Lakossági izzócsere programot hirdet az önkormányzat és a CYEB Energiamegoldások Kft.

A program ötletével a cég kereste meg az önkormányzatot, céljuk pedig az, hogy a háztartásokban található hagyományos izzókat LED-alapúakra cseréljék, ezzel ugyanis jelentős energiamegtakarítást lehet elérni.

A program résztvevői meghatározott feltételek mellett ingyenesen juthatnak LED égőkhöz és cserélhetik le a háztartásaikban található régi izzókat új, korszerű LED fényforrásokra, ezek szétosztásában az önkormányzat nyújt segítséget. A jelentkezés pontos feltételeit a későbbiekben ismertetik majd. Várhatóan tavasszal, kijelölt cserepontokon lehet majd az ingyenes izzókhoz hozzájutni. 

Minderről csütörtökön döntött a közgyűlés. Brányi Mária alpolgármester elmondta: az ingyenes izzókat a cég biztosítja, az önkormányzat a program kommunikációjáért és a logisztikáért felel majd. A CYEB Kft. több környékbeli megyeszékhelyen – például Győrben és Székesfehérváron – is nagy sikerrel működteti ezt a programot. Az ingyenes izzók mellett az online regisztrációs felület azt is pontosan kiszámolja a lakosoknak, hogy a cserével mekkora megtakarítást érhetnek el.

A jelentkezés feltételeiről és részleteiről a program indulásakor mi is beszámolunk majd.  

vehir.hu
további cikkek
Tartózkodási hellyel is lehet Veszprém-kártyát igényelni Tartózkodási hellyel is lehet Veszprém-kártyát igényelni Bővítették a Veszprém-kártyára jogosultak körét, futsal pályát építenének a Március 15. utcai uszoda helyére – ülésezett a képviselő-testület. 2024. június 27. 12:56 Egész Közép-Európában egyedülálló az a villamosenergia tárolására alkalmas hibrid erőmű, amit Öskü mellett építettek Egész Közép-Európában egyedülálló az a villamosenergia tárolására alkalmas hibrid erőmű, amit Öskü mellett építettek Magyarországon az elmúlt fél évtizedben a napenergiáé volt a főszerep, ami a megújuló energiák kiaknázását jelentette, a következő öt évben pedig az ebből nyert zöldenergia eltárolásának technikája lesz a középpontban, hangzott el kedden délelőtt a Pannon Egyetemen tartott sajtótájékoztatón, ahol pont egy olyan úttörőnek számító villamosenergia tárolására alkalmas hibrid erőművet mutattak be, ami Veszprém mellett, Öskün épült fel. Az Ideona Zrt. beruházása és az alkalmazott technológia egész Közép-Európában egyedülálló, hiszen jóval hosszabb ideig képes tárolni a napenergiát, mint technológiai elődei. 2024. június 4. 21:50 Tízmilliókat spórolnak a veszprémiek a sikeres LED-csereprogramnak köszönhetően Tízmilliókat spórolnak a veszprémiek a sikeres LED-csereprogramnak köszönhetően Közel háromezer veszprémi család élt az ingyenes LED-csere program lehetőségével, így pedig mindent összeadva 107 millió forintos megtakarítást sikerül elérni a megyeszékhelyen. Az eredményekről Brányi Mária alpolgármester tartott sajtótájékoztatót, ahol azt is bejelentette, hogy Veszprém ennek köszönhetően megkapta a Zöld bajnok oklevelet is. 2024. május 29. 18:09 Napirend előtt: reptér, újságterjesztés, Veszprém-kártya Napirend előtt: reptér, újságterjesztés, Veszprém-kártya A májusi, rövidre szabott közgyűlésen sem maradtak el a napirend előtti interpellációk, kérdések és felszólalások csütörtökön. 2024. május 23. 20:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.