2023. március 29.
//
Auguszta névnap

Veszprémi cég segít a rászoruló családoknak az ajándékozásban

A munkavállalók összeállított ajándékcsomagokat, okostelefonokat, asztali számítógépeket és laptopokat adományozott a Valeo a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézménynek.

Az idei karácsonykor talán mindenki jobban érzi, hogy ezúttal jobban oda kell figyelni a költéseknél, visszább kell fogni az ajándékozást. Van, akinek ez nem új tapasztalat: sok rászoruló család csak álmodik a karácsonyi ajándékról, vagy külső segítségre szorul azok megvásárlásakor.

A Valeo eAutomotive Kft. a kezdetektől fogva segíti a rászorulókat, négy éve, dr. Kristófné dr. Szabó Etelka gyermekorvos felhívására pedig rendszeresen juttatnak el adományokat a családoknak a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézményen keresztül – mondta el Sebők Balázs ügyvezető igazgató. Idén ráadásul a Valeo Auto-Electric Magyarország Kft.-vel összefogva, egyesített erővel nemcsak a gyerekeket, de a családsegítőt is tudták támogatni a különböző technikai eszközökkel. Egy kicsit szerettünk volna ezzel köszönetet mondani a szolgálat tevékenységét és sok sikert kívánni a jövőhöz is – tette hozzá a cégvezető.

Philippe Aspro, a Valeo Auto-Electric Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, az adományokat részben a munkavállalók, részben a cég ajánlotta fel, hiszen fontosnak tartják, hogy mindenkinek örömteli lehessen a karácsonya, illetve a társadalmi felelősségvállalás kiemelt szerepet kap a cégeknél.

Bíróné Kántor Tünde, a Család és Gyermekjóléti Szolgálat szakmai vezető szerint évek óta példaértékű a veszprémiek társadalmi felelősségvállalása: idén is rengeteg intézmény, iskolák, óvodák, magánszemélyek keresték meg őket adományokkal, ők pedig már november óta azon dolgoznak, hogy azok célba érjenek és a lehető legjobb helyre kerüljenek.

Sebők Balázs ügyvezető igazgató (Valeo eAutomotive Kft.), Bíróné Kántor Tünde szakmai vezető (Család és Gyermekjóléti Szolgálat), Philippe Aspro ügyvezető igazgató (Valeo Auto-Electric Magyarország Kft.), Lengyel Orsolya HR vezető, Ovádi Péter országgyűlési képviselőSebők Balázs ügyvezető igazgató (Valeo eAutomotive Kft.), Bíróné Kántor Tünde szakmai vezető (Család és Gyermekjóléti Szolgálat), Philippe Aspro ügyvezető igazgató (Valeo Auto-Electric Magyarország Kft.), Lengyel Orsolya HR vezető, Ovádi Péter országgyűlési képviselő

A felhíváshoz csatlakozott Ovádi Péter országgyűlési képviselő és családja is, aki úgy fogalmazott, mindkét cég iránytűként szolgálhat a veszprémi, de az országos vállalkozások körében is. S Veszprém és térsége talán épp azért tud több lenni egy kicsit, mert a cégek nemcsak munkavállalóikról gondoskodnak, de arról is, hogy velük együtt segítsék a rászorulókat. A családsegítő szolgálatnál pedig biztosan mindig jó helye van az adományoknak: jelenleg is több mint ezer családdal dolgoznak együtt, akik egy-egy ilyen akción keresztül is érezhetik, szükség esetén van hova és kihez fordulni.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint

További cikkek

25 ezer dollárt költhetett szerszámokra az Ipari
25 ezer dollárt költhetett szerszámokra az Ipari
Huszonötezet dollárt nyert a Howmet Aerospace Alapítvány pályázatán az Ipari Technikum. Az összegből a mechatronika és gépész szakos diákok képzésében használható szerszámokat vásároltak.
Állt 42 évet
Állt 42 évet
Kedden este búcsúztatót tartottak a V-Busz kollégái, a Haszkovó-fordulóban található 42 éves bódétól dudaszóval köszöntek el.
Huszonegy új autóbuszt állít forgalomba Veszprém vármegyében a Volánbusz
Huszonegy új autóbuszt állít forgalomba Veszprém vármegyében a Volánbusz
Nemcsak a május elsején megjelenő vármegye- és országbérlet hoz jelentős változást Veszprém vármegye közösségi közlekedésében, hanem az a 14 Mercedes-Benz Intouro M és 7 darab Volvo 8900 típusú új autóbusz is, amelyek március végétől, illetve májustól állnak forgalomba a térségben. 2018 óta tartó jármű-fiatalítási programjában a Volánbusz a vármegye állományának már több mint egynegyedét lecserélte, hogy még biztonságosabb és kényelmesebb utazást biztosítson, még hatékonyabban és magasabb színvonalon szolgálja ki az utazási igényeket.
Átadták a felújított sümegi várat
Átadták a felújított sümegi várat
A sümegi vár keleti szárnya 1,1 milliárd forint uniós forrásból újult meg, és vált egész évben látogatható kulturális attrakcióvá.
Együttműködési megállapodást írt alá a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem
Együttműködési megállapodást írt alá a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem
A KEHOP-3.2.1-15-2022-00039 azonosítószámú, „A körforgásos gazdaságra vonatkozó elvek gyakorlati alkalmazásának előkészítése egyes hulladéktípusok esetében” című pályázati projekt keretében a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem együttműködési megállapodást írt alá.