Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Példamutató közösség – a megyében élő nyugdíjasok karácsonyoztak

2022. december 17. 11:38
Pénteken a veszprémi nyugdíjas klubok számára rendezett karácsonyi műsortól zengett az Agóra. A jóhangulatú, meghitt ünnepély remek találkozást jelentett.

A Veszprémi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete által szervezett ünnepélyen a polgármester Porga Gyula, valamint Ovádi Péter országgyűlési képviselő fogadta az érkező vendégeket, s rögtön egy kis ajándékkal kedveskedtek számukra. Porga Gyula köszöntő beszédében úgy fogalmazott, számos definíciója létezik az ünnep szónak, számára a bizonyosságot jelenti, hogy nem vagyunk egyedül.

A karácsonyi készülődés időszakára mindenkinek azt kívánta, legyünk képesek lelassulni, és magunkra, befelé figyelni. Szólt arról is, nem könnyű időszak áll előttünk, de egy történetet elmesélve igyekezett pozitív kicsengést sugallani: 1916-ban a háború idején a hátországban maradtak létrehoztak egy zeneiskolát. Talán nem is kell bővebben kifejteni, mit mond ez az eset: az emberek a legnagyobb bajban is képesek újat teremteni.

Porga Gyula a várakozás szócskával nem csupán a karácsonyra gondolt, de már a jövőévi EKF-re is, melynek a nyitórendezvénye közeleg. Veszprém a 69. város, amely viselheti az Európa Kulturális Fővárosa címet.

Török Lajos, a Veszprémi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének elnöke örömét fejezte ki, amiért a covid időszak után személyesen is ünnepelhetnek. Nincs is nagyobb és drágább ajándék annál, mint az összetartozás érzése, az együttlét megélése. Az ünnepségen közreműködött a Veszprém-Bakony Táncegyüttes, Kádár Ignác vezetésével, valamint Nagy László Adjon az Isten című versét szavalta Battyányi-Nagy Annamária.

Szabó Eszter
Kovács Bálint
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.