Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 17. Endre, Elek
Veszprém
30°C
2024. július 17. Endre, Elek
Veszprém
30°C

Öskün is közösségi esemény volt a negyedik gyertya meggyújtása

2022. december 19. 11:25
Hétvégén Öskün is meggyújtották a település közös adventi koszorúján a negyedik, szeretetet jelképező gyertyát.

Az ünnepi eseményre számos helyi lakos látogatott ki, akiket Ángyán Tamás, polgármester és Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője is személyesen köszöntött.

Utóbbi rövid beszédet is tartott a gyertya meggyújtása előtt, amelyben kifejtette, a négy gyertya négy jelentése közül – hit, remény, öröm, szeretet – ezt a legegyszerűbb megérteni, mégis a mindennapok mókuskerekében sokszor ez szorul leginkább a háttérbe. Kiváltképp akkor, amikor a világjárvány, a háború és a gazdasági nehézségek sújtják az emberiséget.

Ovádi Péter hozzátette: „ezekben az időkben különösen fontos, hogy keressük, kutassuk a szeretet lángját. Még akkor is, ha elsőre nehéz feladatnak tűnik, de ha szétnézünk magunk körül, hamar rájövünk, hogy valójában ott van velünk egész évben. Ezért is mondják azt: Szeretet nélkül végigélni egy életet rosszabb, mint szeretetben egy rövidke időt.”

A képviselő ezután kitért arra is, hogy az olyan erős helyi közösségek, mint amilyen Öskün is van segítenek megtalálni a mindennapokban a szeretetet és külön örült neki, hogy ilyen sokan látogattak ki a falu közös ünnepére, a gyertyagyújtásra.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Müller Cecília: ezt a hőséget már az egészséges szervezet is nehezen viseli Müller Cecília: ezt a hőséget már az egészséges szervezet is nehezen viseli Az országos tisztifőorvos praktikus tanácsokat osztott a TV2 műsorában a hőség idejére.  tegnap 16:20 Megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord hétfőn Megdőlt a nyári áramfogyasztási rekord hétfőn Megdőlt az idei nyári, valamint a mindenkori nyári rendszerterhelési csúcs hétfőn - közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. tegnap 16:07 Dr. Czinkotay Frigyest nevezték ki a megyei kórház élére Dr. Czinkotay Frigyest nevezték ki a megyei kórház élére Dr. Czinkotay Frigyes vezeti a Csolnoky Ferenc Kórházat július 15-től.  tegnap 16:35 Hogyan nőtt ki egy bulvárhírből Európa egyik legnívósabb vitorlásversenye? Hogyan nőtt ki egy bulvárhírből Európa egyik legnívósabb vitorlásversenye? Egy 19. századi bulvárhír miatt indult el rohamos léptekben a balatoni vitorlázás fejlesztése, amit aztán a két világháború és a tó gazdasági és társadalmi átalakulásai sem törtek meg. Éppen kilencven évvel ezelőtt pedig elrajtolt az első olyan tókerülő verseny, ami mára Európa egyik legnevesebb vitorlás viadala lett és mindenki csak úgy emlegeti, hogy Kékszalag. De pontosan kik voltak az úttörők a balatoni vitorlázásban és miért éppen kékszínű az a szalag. Történeti cikkünkben ezeket is elmondjuk. tegnap 14:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.