Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Öskün is közösségi esemény volt a negyedik gyertya meggyújtása

2022. december 19. 11:25
Hétvégén Öskün is meggyújtották a település közös adventi koszorúján a negyedik, szeretetet jelképező gyertyát.

Az ünnepi eseményre számos helyi lakos látogatott ki, akiket Ángyán Tamás, polgármester és Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője is személyesen köszöntött.

Utóbbi rövid beszédet is tartott a gyertya meggyújtása előtt, amelyben kifejtette, a négy gyertya négy jelentése közül – hit, remény, öröm, szeretet – ezt a legegyszerűbb megérteni, mégis a mindennapok mókuskerekében sokszor ez szorul leginkább a háttérbe. Kiváltképp akkor, amikor a világjárvány, a háború és a gazdasági nehézségek sújtják az emberiséget.

Ovádi Péter hozzátette: „ezekben az időkben különösen fontos, hogy keressük, kutassuk a szeretet lángját. Még akkor is, ha elsőre nehéz feladatnak tűnik, de ha szétnézünk magunk körül, hamar rájövünk, hogy valójában ott van velünk egész évben. Ezért is mondják azt: Szeretet nélkül végigélni egy életet rosszabb, mint szeretetben egy rövidke időt.”

A képviselő ezután kitért arra is, hogy az olyan erős helyi közösségek, mint amilyen Öskün is van segítenek megtalálni a mindennapokban a szeretetet és külön örült neki, hogy ilyen sokan látogattak ki a falu közös ünnepére, a gyertyagyújtásra.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. ma 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. tegnap 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. ma 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  tegnap 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.