Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szárazföldön a Balaton

2023. január 18. 12:43
Nem kell rögtön autóba szállni, de még csak időgépre sincs szükség, hogy visszamenjünk a harmincas évek Balatonjához, hiszen a Dubniczay-palota kedden nyílt kiállítása tálcán kínálja a magyar tenger 1930-1988 közötti időszakát.

Balaton Retro – Reklám és propaganda az ideális nyaralás szolgálatában címmel nyílt válogatás, mely Magyarország legkedveltebb nyaralóhelyét, és az ahhoz szorosan kötődő életérzést mutatja be egy egészen különleges és egyedi szemszögből. Az érdeklődők papírrégiségeken – plakátokon, képeslapokon – keresztül ismerhetik meg, hogyan csábították a Balatonhoz a pihenni vágyókat 1930 és 1988 között, a különleges tárgyi emlékek pedig felidézik, milyen is volt az élet a Balaton partján.

A kiállítás kurátora Herth Viktória; az ünnepélyes megnyitón elsőként Grászli Bernadett köszöntötte a megjelenteket, majd átadta a szót Dallos Krisztinának, az EKF kulturális projektmenedzserének. Krisztina kifejtette, rendkívül boldog, amiért az EKF meghatározó helyszíne a Művészetek Háza, s bízik abban, hogy a kiállítás még közelebb hozza az emberekhez a régiót.

A kiállításmegnyitó fénypontja egy kerekasztal-beszélgetés volt, ahol Poós Zoltán József Attila-díjas író diskurált Putz Attilával, a Budapest Retro Élményközpont munkatársával.

A kiállítás május 14-ig látható.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. tegnap 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  tegnap 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  tegnap 17:42 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.