2023. június 10.
//
Margit névnap

Még mindig lehet jelentkezni az ingyenes lakossági izzócsere-programra

A programba január 31-ig lehet még regisztrálni a ledcsere.hu oldalon, egy háztartás pedig maximálisan 65 energiatakarékos izzóhoz juthat hozzá ingyenesen.

A program ötletével még tavaly év végén kereste meg az önkormányzatot a CYEB Energiamegoldások Kft. azzal a céllal, hogy a háztartásokban található hagyományos izzókat LED-alapúakra cseréljék, amellyel jelentős energiamegtakarítás érhetőn el.

A lehetőséggel már többen éltek, ugyanakkor az önkormányzat szeretné, ha még többeket érnének el, ezért a héten szinte minden veszprémi háztartásba eljuttatják az erről szóló szóróanyagokat – tájékoztatott Brányi Mária. Az alpolgármester hozzátette, a program nemcsak az egyéni fogyasztás csökkentésében segít, de nagyon fontos szemléletformáló szerepet is betölt, hiszen az energiatudatosságot ilyen apró lépésekkel lehet növelni.

Meixner István, a CYEB kiemelt ügyfélkapcsolatok igazgatója emlékeztetett, a ledcsere.hu oldalon regisztrálva bárki jelenthet a programba, akinek a nevén van villanyszámla, és veszprémi lakcímkártyával rendelkezik. Az oldalon a saját adatok megadását és a villanyszámla dokumentumok feltöltését követően a rendszer az éves áramfogyasztás, az otthonában található izzók száma és használati ideje alapján kiszámolja, az adott háztartás mennyi ingyenes LED-izzóra jogosult. Ez általában 15, de nagyobb áramfogyasztás esetében több izzó is lehet – maximálisan 65 izzóhoz juthat hozzá így egy háztartás.

Az új vastag foglalatú E27-es izzók teljesítménye megfelel a régi 100, 75, 60 és 40 Wattos izzó, míg a vékonyabb típusok a régi 60 és 40 Wattos izzókkal egyenértékűek, a teljesítményük azonban 90%-kal jobb. Ebből már jól látszik, hogy sokkal inkább megéri új izzókra váltani, de a rendszer azt is kiszámolja nekünk, pontosan mennyit spórolhatunk a váltással.

Fontos, hogy a programban csak egyedi előfizetők vehetnek részt, valamint a regisztráció utolsó oldalán átvételi helyszínként Veszprémet kell megjelölni. Az átvétel időpontjával kapcsolatban a jelentkezők e-mailben kapnak tájékoztatást.

Kapcsolódó cikk
INGYENES lakossági LED-csereprogram Veszprém Város Önkormányzata és a CYEB jóvoltából
Éljen a lehetőséggel, jusson ingyen izzókhoz, csökkentse a villanyszámláját és tegyen azért, hogy kevésbé terhelje a környezetet!
Bertalan Melinda
Domján Attila

További cikkek

Elindult a V-Bike tesztüzem, a lakosság július 1-jétől használhatja a bringákat
Elindult a V-Bike tesztüzem, a lakosság július 1-jétől használhatja a bringákat
A V-Bike közbringarendszer Magyarország első olyan közösségi kerékpáros rendszere, ahol minden bicikli elektromos rásegítéssel rendelkezik. Fontos mérföldkő, hogy elindult a rendszer tesztüzeme a kivitelező és az üzemeltető részvételével annak érdekében, hogy a hivatalos használatba vétel idejére, július 1-re minden tökéletesen működjön – közölte a Polgármesteri Hivatal.
Veszprémi és környékbeli pedagógusok munkáját ismerték el
Veszprémi és környékbeli pedagógusok munkáját ismerték el
Pedagógusnap alkalmából idén is elismerték a kistelepülések pedagógusait, valamint a Veszprémi Tankerület Központ Lámpás díjai is gazdára találtak.
Párbeszédet javasol a Balatonról Navracsics Tibor
Párbeszédet javasol a Balatonról Navracsics Tibor
A területfejlesztési miniszter szerint párbeszédet kellene indítani a Balatonról, amelyben az üzleti élet, a környezetvédelem, a kulturális élet szereplői, a helyiek, az itt üdülők és az alkalmi látogatók is részt vennének.
Egy nap alatt elfogták az ötvenmilliós betörőt a veszprémi rendőrök
Egy nap alatt elfogták az ötvenmilliós betörőt a veszprémi rendőrök
Május végén egy dózsavárosi lakásba törtek be a betörők, ahonnan ötvenmillió forint értékben vittek el értéktárgyakat. Az esetnek több tanulsága is van, amiről szerdán sajtótájékoztató keretében számoltak be a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságon. Ugyanitt bemutatták azokat a tárgyakat is, amiket azóta megtaláltak a nyomozók, valamint a videófelvételt, amikor bilincsben elvezetik az egyik elkövetőt, akinek az elfogásához 24 órára volt csak szüksége a rendőröknek. Cikkünkben mi is megmutatjuk ezeket a részleteket.
Pedagógusnap Veszprémben: a vár ereje nem a falakon, hanem a várvédőkön múlik
Pedagógusnap Veszprémben: a vár ereje nem a falakon, hanem a várvédőkön múlik
Idén is átadták a Ranolder-díjakat Veszprémben, amivel rendszerint a város pedagógusait tüntetik ki minden évben. Az ünnepségen Porga Gyula polgármester a pedagógus társadalom jelenlegi helyzetéről is kendőzetlenül beszélt, megtartva az ünnepség méltóságát és a tanárok iránti tiszteletet.