Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 28. Emil, Csanád
Veszprém
19°C
2024. május 28. Emil, Csanád
Veszprém
19°C

Izgalmas előadásokkal szólították meg az egyetemek az Ipari diákjait

2023. január 24. 11:10
Hétfő délelőtt pályaorientációs napot tartott a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikuma.

Az intézmény már az ötödik alkalommal rendezte meg pályaorientációs napját, amikor a diákok helyben is igazodási pontokat kaptak a jövőt illetően, hiszen nem könnyű döntés, hogy a középiskolai évek után merre érdemes tovább menniük. Adott esetben olyan területet is megismerhettek a fiatalok, amiről eddig semmit sem tudtak, de most, egy ilyen napon kedvet kaptak hozzá.

Az ország számos pontjáról érkeztek egyetemek, többek között az ELTE, a Soproni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, és természetesen a Pannon Egyetem összes kara képviseltette magát. A diákok izgalmas előadásokat hallgathattak meg, és persze adott esetben feltehették kérdéseiket, tájékozódhattak.

A felsőoktatási intézmények mellett bemutatkozott a honvédség, a rendőrség, a Valeo, a MÁV, a Bakonykarszt, és még sokan mások. Kobán László igazgatóhelyettes megkeresésünkre elmondta, a pályaorientációs napok nagyban segítik a diákokat az eligazodásban, hiszen remek táppontokat jelentenek, sőt, személyes történeteken keresztül bepillantást nyerhetnek adott intézményekbe.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Megújult a Cholnoky Iskola belső udvara Megújult a Cholnoky Iskola belső udvara Péntek délután ünnepélyes keretek között adták át az iskola előtti teret. 2024. május 25. 16:28 Kapcsolatok és közösségek Kapcsolatok és közösségek A Veszprémi Érseki Főiskola Pedagógia Tanszéke fotó- és rövidfilmpályázatot hirdetett középiskolások és felsőoktatásban tanulók számára Kapcsolatok és közösségek címmel. 2024. május 23. 10:13 Az EQ-kutatás időszerű eredményei a kooperációfejlesztés tükrében Az EQ-kutatás időszerű eredményei a kooperációfejlesztés tükrében A Veszprémi Érseki Főiskola adott otthont Az EQ-kutatás időszerű eredményei a kooperációfejlesztés tükrében című tudományos konferenciának, amely a Kornéliusz EQ-Kutató Intézet, a Veszprémi Érseki Főiskola Pedagógia Tanszéke, a Doktorok Kollégiuma és a VEAB Általános és Alkalmazott Pedagógiai Munkabizottsága közös szervezésében valósult meg. 2024. május 23. 10:09 A mérnöki, a programozói és az orvosi pályát tartják legvonzóbbnak a tudományos-technológiai szakok hallgatói egy felmérés szerint A mérnöki, a programozói és az orvosi pályát tartják legvonzóbbnak a tudományos-technológiai szakok hallgatói egy felmérés szerint A mérnöki, programozói és orvosi pályán helyezkednének el legszívesebben a tudományos-technológiai képzések hallgatói, emellett az egyetemisták "menőnek" tartják a menedzseri karriert, az adattudományhoz, a mesterséges intelligenciához kapcsolódó szakmákat, és az egészségügyi életpályát is - közölt az MTI-vel a Siemens Zrt. az UNIside felsőoktatási portállal az egyetemisták pályaképéről, jövőbeni karrierterveikről végzett online kérdőíves kutatásának eredményeit szerdán. 2024. május 22. 21:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.