Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
15°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
15°C

Idén nemzetközi fellépőkkel jön a Holtszezon

2023. január 26. 23:11
Február 23-26 között második alkalommal rendezik meg a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa elsőszámú irodalmi eseményét. Ezúttal négy napon keresztül, tizenhárom helyszínen, százegy programmal várják az érdeklődőket.

A Holtszezon Nemzetközi Kortárs Irodalmi Fesztivált beharangozó sajtótájékoztatót csütörtök délelőtt a Papírkutyában tartották, ahol Varga Richárd, a fesztivál főszervezője, Kovács Veronika, a Pannon Egyetem hallgatója, Vecsei H. Miklós színművész, valamint Szabó Balázs zenész vettek részt. Elsőként Vecsei beszélt, aki a tavalyi sikereket felidézve elmondta, hasonló izgalmakkal készül a 2023-as fesztiválra. A Junior Prima-díjas színész, a POKET Zsebkönyvek megálmodója többek között koncertszínházi előadással készül.

Kovács Veronika, a Pannon Egyetem hallgatója, magyar-dráma szakosként a fesztivál irodalmi ötletelésében vett részt. Igyekezett figyelembe venni, hogy milyen irányvonalak felé mozdulnak ma a fiatalok, ezt felmérve dolgozták ki az irodalmi koncepciót.

Varga Richárd, a Holtszezon főszervezője részletesen is beszámolt a programokról. Mint elmondta, a fesztivál eredeti koncepciója idén sem változik, elsősorban a határműfajokra helyezi a hangsúlyt. Azokra, melyeket sokan kedvelnek, noha ritkán találkozunk velük kulturális eseményeken. Ilyen a fantasy, a képregény, a dalszöveg, a hip-hop, a sci-fi, valamint a krimi műfaja.

Idén nemzetközi vendégek is lesznek, mint például Leopold Maurer bécsi képregényrajzoló, vagy Kira Poutanen, finn ifjúsági regényszerző, de természetesen magyar kortárs írókból sem lesz hiány, Veszprémbe jön Varró Dániel, Szálinger Balázs, Cserna-Szabó András, Ugron Zsolna, és még sokan mások. 

A fesztivál idén is ingyenes, de a legtöbb esemény regisztrációhoz kötött. A jóhangulatú sajtótájékoztatón Vecsei H. Miklós és Szabó Balázs egykis zenei ízelítőt is adtak Cseh Tamás-estjükből. 

A részletes programról a folyamatosan frissülő oldalról is tájékozódhat.  

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Május 29. és június 2. között 26. alkalommal szervezi meg a Pannon Várszínház a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivált, hazai és nemzetközi produkciókkal. 2024. április 30. 22:23 Ázsiai hagyományok találkoznak Gizella örökségével a Művészetek Háza tavaszi kiállításaiban Művészetek Háza Ázsiai hagyományok találkoznak Gizella örökségével a Művészetek Háza tavaszi kiállításaiban Izgalmas májusi időszak elé néz a Művészetek Háza, a kortárs képzőművészetek és a kreatív ipar hagyományai találkoznak hazai és neves nemzetközi művészek tolmácsolásában. A programok részleteiről kedd délután a Tűztorony lábánál tartottak sajtótájékoztatót, ahol nagyvonalakban betekintést nyerhettünk a legnagyobb tárlatok kulisszái mögé.   2024. április 30. 17:11 Érkezik Charlie, a Margaret Island, a Kiscsillag és a Follow the Flow is a Gizella Napokra Érkezik Charlie, a Margaret Island, a Kiscsillag és a Follow the Flow is a Gizella Napokra Május 6. és 12. között 20 helyszínen több mint 50 zenei, családi és gasztronómiai program várja az érdeklődőket a veszprémi Gizella Napokon! 2024. április 30. 10:45 A szerepjáték legfőbb hozadéka a közösséghez való tartozás A szerepjáték legfőbb hozadéka a közösséghez való tartozás Már négy éve annak, hogy útjára indult a Pannon Egyetem Humántudományi Kar beszélgetős sorozata, amelynek célja, hogy az intézmény szakjaira valamilyen módon rácsatlakozva, kilépjenek az iskola falai közül, és egy hangulatos kávézóban beszélgessenek szakértő vendégekkel. A hétfői Pannon Kultúrklub tehát gamerek világába kalauzolta az érdeklődőket. 2024. április 30. 10:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.