Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
19°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
19°C

Latinos ritmus kopogott az iskolai könyvtár parkettáján

2023. január 30. 13:39
Koncertet és táncestet szervezett a Tango Misterio a hétvégén a tangó szerelmeseinek és azoknak, akik még csak most ismerkednének a tánccal.

Vörös Eszter Tangó Kvintettjének koncertjével kezdődött a Tango Misterio bálja az Ipari Technikum  könyvtárában szombaton. A fellépést követően Balogi Szilvia és Tatorján József mutatták be a tangót, majd éjfélig tartó táncest következett.

Vörös Eszter kvintettjének koncertjével indult az estVörös Eszter kvintettjének koncertjével indult az est

“A Veszprémi Szakképzési Centrum évek óta törekszik arra, hogy a minőségi oktatás biztosítása mellett a város vérkeringésébe is bekapcsolódjunk” – fogalmazott Pap Máté, a Veszprémi Szakképzési Centrum kancellárja, aki megnyitotta az estet. Elárulta: 2017-ben a nászútján ismerkedett meg a tangóval, ami nagy hatással volt rá és feleségére, Hegedűs Barbara alpolgármesterre is, olyannyira, hogy néhány hónappal ezelőtt tánctanfolyamra is jelentkeztek.

Hegedűs Barbara és Pap MátéHegedűs Barbara és Pap Máté

Az alpolgármester is szólt néhány szót: ő arra hívta fel a figyelmet, hogy Veszprém azért nyerte el az Európa Kulturális Fővárosa címet, mert aktív helyi közösségek működnek a városban – a programsorozat egyik nem titkolt célja is az, hogy ezeket a közösségeket méginkább megerősítsék.

Címlapképünk illusztráció (Preillumination SeTh on Unsplash)

Schöngrundtner Tamás
Szalai Csaba
további cikkek
A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A 2023/2024-es tanév tavaszi szemeszterében egy úttörő projektbe kezdett a Pannon Egyetem a Veszprémi Ringató Körzeti Óvodával, hiszen a Pannon Egyetem Humántudományi Kar Digitális Módszertani Intézete és a Ringató Óvoda kooperációban indult a Digitális Témahéten. tegnap 7:23 Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Május 29. és június 2. között 26. alkalommal szervezi meg a Pannon Várszínház a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivált, hazai és nemzetközi produkciókkal. 2024. április 30. 22:23 Ázsiai hagyományok találkoznak Gizella örökségével a Művészetek Háza tavaszi kiállításaiban Művészetek Háza Ázsiai hagyományok találkoznak Gizella örökségével a Művészetek Háza tavaszi kiállításaiban Izgalmas májusi időszak elé néz a Művészetek Háza, a kortárs képzőművészetek és a kreatív ipar hagyományai találkoznak hazai és neves nemzetközi művészek tolmácsolásában. A programok részleteiről kedd délután a Tűztorony lábánál tartottak sajtótájékoztatót, ahol nagyvonalakban betekintést nyerhettünk a legnagyobb tárlatok kulisszái mögé.   2024. április 30. 17:11 Érkezik Charlie, a Margaret Island, a Kiscsillag és a Follow the Flow is a Gizella Napokra Érkezik Charlie, a Margaret Island, a Kiscsillag és a Follow the Flow is a Gizella Napokra Május 6. és 12. között 20 helyszínen több mint 50 zenei, családi és gasztronómiai program várja az érdeklődőket a veszprémi Gizella Napokon! 2024. április 30. 10:45

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.