2023. április 2.
//
Áron névnap

Fák és tetőszerkezetek estek áldozatul, a Balaton pedig 41 centit kibillent

2023. február 4. 18:25
Összeszedtük a veszprémi fórumokból és a rendőrség, valamint a katasztrófavédelem hivatalos csatornáiról, hogy milyen pusztítást hagyott maga mögött a szombati szélvihar Veszprémben.

Egyelőre nem hivatalos adat az OMSZ-tól, de Veszprém környékén kb. 95 km/h volt a legerősebb széllökés.

Néhány utcában a közvilágítás is megszűnt Veszprémben, de a vármegyéből több helyről is érkezett olyan hír, miszerint a háztartásokban sincs még áram. Ezek megjavításán a szakemberek már dolgoznak.

Valahol tövestől fordult ki egy fa a földbőlValahol tövestől fordult ki egy fa a földből

Máshol derékban törte ki a többméteres fenyőtMáshol derékban törte ki a többméteres fenyőt

A társasházak között is van nyoma a szélnekA társasházak között is van nyoma a szélnek

A Budapest útra egy ház udvarából dőlt ki egy faA Budapest útra egy ház udvarából dőlt ki egy fa

Monostorapátinál a 77-es főúton kellett eltakarítani a torlasztMonostorapátinál a 77-es főúton kellett eltakarítani a torlaszt

A Várban a tetőszerkezetet kezdte meg a szélA Várban a tetőszerkezetet kezdte meg a szél

Berhidánál ennek a kamionnak az utánfutója nem bírt a széllelBerhidánál ennek a kamionnak az utánfutója nem bírt a széllel

Veszprémben egy ház tetőszerkezetének egy része is az úton landoltVeszprémben egy ház tetőszerkezetének egy része is az úton landolt

Az idokep.hu tette közzé, hogy az Országos Vízjelző Szolgálat mérése szerint a Balaton 41 centit lengett ki Keszthely és Balatonmáriafürdő között.

forrás: idokep.huforrás: idokep.hu

vehir.hu

További cikkek

A sázodnolob epennü – avagy a bolondok napjának majdnem igaz eredettörténetei
A sázodnolob epennü – avagy a bolondok napjának majdnem igaz eredettörténetei
Április 1. a bolondok napja, viszont minden bohémságot félretéve, ennek – nevezzük ünnepnek – is megvan az eredete. Sőt, egyszerre több ilyet is fel tudunk sorakoztatni. Cikkünkben összeszedtük ezeket, ám hűen az alkalomhoz, az egyiknek nincs semmilyen valóságalapja. Kitalálják, hogy melyik az?
Szakmai és családi programok az autizmus világnapján
Szakmai és családi programok az autizmus világnapján
Április 2. az autizmus világnapja, amiről évek óta Veszprémben is megemlékeznek. Idén többnapos programsorozatot szerveztek ebből az alkalomból.
Este indultak, hajnalban pedig megérkeztek az ukrán határhoz a V-Busz járművei
Este indultak, hajnalban pedig megérkeztek az ukrán határhoz a V-Busz járművei
Pénteken kora este elindult Veszprémből egy hat autóbuszból álló konvoj egyenesen az ország keleti határa felé, Záhonyba. A menetet a V-Busz flottájának azon buszai alkották, amelyeket a járműpark tavalyi lecserélése után már nem használt a szolgáltató, most viszont ukrán városokban segíthetnek a helyi közösségeknek. Ez Veszprém egyik humanitárius adománya a háború sújtotta szomszédunknak.
Csökkenő hőmérséklet
Csökkenő hőmérséklet
Várakozáson felüli sikere volt a Vehír sportkvízének
Várakozáson felüli sikere volt a Vehír sportkvízének
Péntek este lezárult a Vehír kvízjátéka, amelyben sportszerető olvasóink tesztelhették tudásukat, hogy mennyire vannak képben a hazai és a nagyvilág sporteseményeivel. Április 4-én pedig kiderül, hogy ki nyeri meg az aláírt Telekom Veszprém mezt, valamint a 30 ezer forint értékű utalványt a Saiko no Sushi ázsiai étterembe.