Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hétfő estére háromezer fölé nőtt a földrengés áldozatainak száma

2023. február 6. 12:45 // Forrás: MTI
Több erős földrengés is megrázta Törökországot hétfőn, estig már több mint háromezer halottról tudunk.

Hétfő estére háromezer fölé nőtt a halottak száma

A BBC legfrissebb beszámolója szerint a háromezret is jócskán meghaladja a földrengés halálos áldozatainak száma. Magyar idő szerint hétfő este tízig a török hatóságok 2316 elhunytat jelentettek, míg a szomszédos Szíriában 1293-an vesztették életüket. Az áldozatok száma a következő napokban vélhetően még jelentősen növekedni fog, ahogy a mentőalakulatok egymás után emelik ki a romok alól a jelenleg még eltűntként nyilvántartott személyeket. 

Ez történt korábban

A török katasztrófavédelem adatai szerint helyi idő szerint 4 óra 17 perckor a dél-törökországi Kahramanmaras tartomány Pazarcik körzetében 7,4-es erősségű földrengés következett be, amelyet 4 óra 26 perckor a délkelet-törökországi Gaziantep tartomány Nurdagi körzetében egy 6,4-es erősségű, majd 4 óra 36 perckor Gaziantep Islahiye körzetében egy 6,5-ös erősségű rengés követett.

A török államfő, Recep Tayyip Erdogan hétfő délelőtt arról számolt be, hogy a rengések következtében legalább 2818 épület omlott össze, miközben eddig 2470 embert már kiszabadítottak a romok alól.  A mentési munkálatokban mintegy 9 ezer ember vesz részt, de számuk folyamatosan növekszik - mondta Erdogan, hozzátéve, hogy eddig 45 ország ajánlott fel segítséget.

A BBC beszámolója szerint nap közben újabb rengések történtek Kahramanmaras városa közelében, magyar idő szerint délben, 7,5 magnitúdós erősséggel. A brit közszolgálati média szerint legkevesebb 1200-nál jár a halálos áldozatok száma. 

vehir.hu
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  2024. április 23. 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.