Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megérkezett a legújabb Séd – nem csupán fizikailag

2023. február 14. 11:29
Hétfő délután a Városházán mutatták be a legújabb, negyvenkettedik lapszámot, valamint az ötödik Séd-könyvet. A főszerkesztő Géczi János úgy véli, a folyóirat most érkezett meg igazán oda, ahol a kezdetkor látni akarták a lapot. Mint mondta, minden sorra büszke.

Rendkívül nagy érdeklődés övezte a bemutatót, ahol elsőként a főszerkesztő köszöntötte az olvasó közönséget. Géczi János örül, hogy az évek során a Séd megtalálta igazi medrét és útját, véleménye szerint egyébként ahhoz, hogy egy folyóirat megtalálja igazi hangját legalább tíz év szükségeltetik. Kifejtette, a szóban forgó szám remekül tükrözi Veszprém szellemi helyzetét.

A legújabb lapszámból kiemelte többek között a Vad Fruttik legújabb lemezéről szóló írást. Köztudott, hogy a közelmúltban az együttes bejelentette, három tag távozik a csapatból, helyükre újak léptek. Az új lemez, melyet már bemutattak az Expresszóban már ennek tökrében íródott. A kritikát kedvelők olvashatnak a Veszprémi Petőfi Színház Viktória című operettjéről is, valamint a Pannon Várszínház előadásaikról, mint A helység kalapácsáról és a Háy János Én vagyok én című darabjukról.

A bemutatón részt vett Brányi Mária alpolgármester, Porga Gyula polgármester, valamint Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora. Géczi megosztotta a közönséggel, hogy a lapszámok tartalmába nem szól be sem az egyetem, sem pedig a város, éppen ezért feltette a kérdést, mit hiányolnak a lapból, mi az, amit szívesen látnának benne. Gelencsér válaszul elmondta, véleménye szerint a tudomány a kultúra része, ezért lát lehetőséget abban, hogy a tudomány is helyet kapjon az újságban. Ennek kapcsán szóba került a klímatudatosság, a rektor elmesélte, remek műalkotások születnek hulladékból, noha egyértelmű, hogy ez nem oldja meg a gondokat, de a figyelmet felhívja a problémára.

A polgármester úgy fogalmazott, nincs hiányérzete, és kimondottan kedveli, amikor egy témáról többen írnak, így többféle megközelítés tárul az olvasók elé.

A Séd ötödik könyvét is bemutatták, melynek címe, Régi magyar kertek. Részletesen Brányi Mária mesélt a kötetről, mely zöld város projekt jegyében íródott.

Szabó Eszter
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.