Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az egészségügybe csábítanák a fiatalokat

2023. február 15. 15:45
Egészségügyi pályaorientációs napon fogadtak általános és középiskolás fiatalokat a Csolnoky Ferenc Kórházban szerdán.

A résztvevőknek Horváth Ferenc Károlyné általános igazgató mutatta be rövid előadásában az intézmény történetét. Mint elmondta, a kórházat 1829-ben hozták létre. A világháborúban megsemmisült az akkori főépület, és az ezt követő évtizedekben kezdett el fokozatosan kiépülni a ma ismert épületegyüttes.

A fiatalokat dr. Töreki-Vörös Ibolya főigazgató köszöntötte, hangsúlyozva: a pályaorientációs nap lehetőséget biztosít arra, hogy a kórház kevésbé ismert arcát is megláthassák a diákok. Mint mondta, a sokak által ismert egészségügyi szakmák mellett számos olyan lehetőség is létezik, ami életre szóló hivatást jelenthet a betegápolásban. Kiváló alkalom ez arra is, hogy a fiatalok bepillanthassanak a kulisszák mögé, megismerhessék a megye legnagyobb betegellátó intézményének működését. 

vehir.hu
további cikkek
Példaértékű és áldozatkész munkájukért díjazták az ápolókat közélet Példaértékű és áldozatkész munkájukért díjazták az ápolókat 2014 óta hivatalosan is február 19. a magyar ápolók napja, annak emlékére, hogy ezen a napon született Magyarország első főápolója, a hazai ápolás fejlődésének kiemelkedő alakja, Kossuth Zsuzsanna. A jeles nap alkalmából a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház egy rövid ünnepség keretei közt köszöntötte egészségügyi szakdolgozóit és ismerte el mindennapos áldozatos munkájukat.   tegnap 11:22 Tárt karokkal várják a fiatalokat az egészségügyi szakterületekre Tárt karokkal várják a fiatalokat az egészségügyi szakterületekre Pályaorientációs napot szervezett kedden a Csolnoky Ferenc kórház. 2024. február 7. 15:34 A veszprémi kórházigazgatót is felmentették A veszprémi kórházigazgatót is felmentették Pintér Sándor belügyminiszter két országos, öt vármegyei és tíz városi kórház főigazgatóját mentette fel, derül ki a Belügyminiszteérium közleményéből. Azóta kiderült, hogy köztük van dr. Töreki-Vörös Ibolya, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója is. 2023. december 14. 16:15 Különleges bejelentés a Koraszülöttek Világnapján Különleges bejelentés a Koraszülöttek Világnapján Péntek délután a Csolnoky Ferenc Kórház – Perinatális Intenzív Centrumában (PIC) tartották a hagyományos ünnepélyt, melyen az intézményben világra jött koraszülöttek vettek részt, kicsiktől a nagyokig. Egy örömhírt is bejelentettek: a Katolikus Szeretetszolgálat új, hiánypótló intézményt hoz létre a városban, Börzsei Barbara Komplex Korai Intervenciós és Gyermek Mozgásfejlesztő Központ („Bara-Ház”) néven. 2023. november 19. 11:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.