2023. június 1.
//
Tünde névnap

Mi történt pontosan a V-Busz reggeli járatán?

2023. február 23. 16:10
V-Busz
Facebook-on kezdett keringeni egy történet a V-Busz 3-as számú járatán történt balesetről, a közösségi közlekedésért felelős szolgáltató most közleményben reagált és tisztázta a körülményeket.

Csütörtökön reggel a 3-as számú helyijárat a Pápai u. 25. megállóhely után a Tizenháromváros tér felé kanyarodott. Az itt található gyalogátkelőhelyen egy gyalogos a lassan, lépésben haladó busz holtteréből lépett le az úttestre, a járművezető így fékezni kényszerült.

A jármű belső kamerafelvételei azt mutatták, hogy autóbuszvezetőnk a megállást követően többször belenézett a tükörbe, és hangosan megkérdezte, hogy „elesett valaki”?, majd lelassít, és újra rákérdez, „elesett valaki?”. Várt egy kicsit, majd mintegy magának, megjegyezte: “Úgy látszik senki.” Az utasok közül senki nem jelezte az autóbuszvezetőnek, hogy sérülés történt volna, a veszélyjelzőt sem nyomták meg.

Később a közösségi médiában jelent meg egy poszt, miszerint egy édesanya ölében utazó 20 hónapos gyermek a fékezés következtében sajnálatos módon lefejelte az előtte található korlátot és megsérült, a szája vérzett, sírt. Az anyuka megnyugtatta a gyermeket, majd a Vértanú utcai megállóban anélkül, hogy az autóbuszvezetőnek bármit is jelzett volna, leszállt a járműről.

A poszt említi egy másik utas elesését is, ez azonban a kamerafevételeken nem látszik.

A sérült gyermek édesanyja valamivel később - már egyedül - ugyanezzel(!) a busszal folytatta útját, azonban ekkor sem jelezte az autóbuszvezetőnek a balesetet. Később e-mailen tett bejelentést a V-Busz ügyfélszolgálatán az esettel kapcsolatban.

A V-Busz közleményében megjegyzi, sajnálják a történteket, bíznak benne, hogy a gyermek sérülései mielőbb meggyógyulnak. A felvételeken jól látható és hallható, hogy a kollégájuk az incidens után megállt és többször megkérdezte az utasokat, hogy elesett-e valaki. Nem felel meg a valóságnak az az állítás, hogy nem vett tudomást az esetről és nem tette meg az ilyenkor szükséges és elvárható lépéseket az esetleges sérülések felmérésére, húzta alá a szolgáltató.

A hasonló esetek elkerülése érdekében a V-Busz kéri az utasait, hogy mivel vészfékezés a forgalmi helyzetekből adódóan bármikor bekövetkezhet, erre felkészülve utazzanak. Kérik az utazóközönséget, hogy amennyiben sérülés történik, haladéktalanul jelezzék a járművezetőnek, akár szóban, akár a vészjelző megnyomásával.

vehir.hu

További cikkek

Rablás Veszprémben: pénzt követelt az álmából felriasztott sértettől
Rablás Veszprémben: pénzt követelt az álmából felriasztott sértettől
Veszprémben történt rabláshoz hívták a rendőröket szerdára virradó éjszaka.
Gerstmár Ferenc lesz az LMP veszprémi polgármesterjelöltje
Gerstmár Ferenc lesz az LMP veszprémi polgármesterjelöltje
Az LMP – Magyarország Zöld Pártja Gerstmár Ferencet, Veszprém 2. számú egyéni választókerületének önkormányzati képviselőjét indítja polgármesterjelöltként a jövő évi önkormányzati választásra Veszprémben – közölte a párt.
Idén is segítettek kivirágoztatni a Haszkovót
Idén is segítettek kivirágoztatni a Haszkovót
Nagy érdeklődés mellett kedden délután Stigelmaier Józsefné, a veszprémi Jutas-lakótelep 3-mas számú körzetének önkormányzati képviselője virágosztást tartott, ahol több százezer forint értékű palántát és termőföldet adtak át a panelekben élőknek, hogy aztán azok elültetésével színesebbé tegyék a lakótelepi környezetet.
Végéhez ért a vándorló kiállítás: hat városban mutatkozott be a látványos trash art szobor
Végéhez ért a vándorló kiállítás: hat városban mutatkozott be a látványos trash art szobor
A Széchenyi István Egyetem és a HybridCycle Circular Living Concept (CLC) elnevezésű közös projektje keretében létrejött kiállítássorozattal szemléltette a hulladék művészi felhasználásának lehetőségeit Győr-Moson-Sopron vármegyében.
Hulladékból érték? - Ismét újrahasznosító foglalkozások az EKF régióban!
Hulladékból érték? - Ismét újrahasznosító foglalkozások az EKF régióban!
Immár harmadik éve találkozhatunk a HybridCycle fenntarthatósági ügynökség újrahasznosító kézműves foglalkozásaival a térség rendezvényein, fesztiváljain és kiemelt programjain.