Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A kommunizmus áldozataira emlékeztek

2023. február 25. 12:30
Megemlékezéssel és koszorúzással hajtottak fejet a kommunista diktatúra áldozatainak emléke előtt pénteken a Megyeház téren.

A megemlékezésen Ovádi Péter parlamenti képviselő mondott beszédet. Kijelentette: a nézetei hazugságokkal fertőzték a társadalmak lelkét, a hamis tanokat megfélemlítéssel, erőszakkal, ártatlan emberi életek meggyalázásával és meggyilkolásával erőltették a népre. Az elvtársak egy tollvonással tették tönkre magyar családok tízezreinek életét, küldték a gulágra, börtönbe, vagy az akasztófára az ártatlan magyarokat. 

Fotó: Ovádi Péter / facebookFotó: Ovádi Péter / facebook

Nekünk veszprémieknek különösen fájó az egyik ilyen ítélet.

Brusznyai Árpádban egy személyben testesül meg minden olyan ártatlan magyar, akik bizakodva a jövőben és gyermekeik jövőjében nem rettentek meg attól, hogy felemeljék a hangjukat a kommunista rezsim ellen.

A politikus arra intett: ma is vannak közöttünk, akik "azóta is itt sziszegik ennek a bűnös rendszernek a zsarnok eszméit." Ugyanakkor a képviselő szerint "mi, keresztény konzervatív értékrendet valló magyarok egyenes gerinccel szembe merünk nézni ezzel a sokszor meghamisított és elhallgatott múltunkkal, erő is gyűlik bennünk."

Ovádi beszéde után a jelenlévők elhelyezték virágaikat Brusznyai Árpád emlékműve előtt.

vehir.hu
további cikkek
Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelölik köztársasági elnöknek a kormánypártok - jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Balatonalmádiban, a Fidesz-KDNP kétnapos frakcióüléséről beszámoló sajtótájékoztatón. tegnap 13:49 'Nyugatiak vagyunk mi is, csak normálisak' politika 'Nyugatiak vagyunk mi is, csak normálisak' Hogyan próbál Magyarország lavírozni a nagyhatalmak különböző érdekei közt és hogyan jöhet ki mégis jól ebből egy ilyen kis ország Európában? Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója ezekről is beszélt szerda este Veszprémben a Mathias Corvinus Collegium veszprémi képzési központjának előadásán, ahol legújabb, Huszárvágás című könyvét is bemutatta. tegnap 11:28 Dr. Pogátsa Zoltán Veszprémben: az idei évet még ki kell bírni, utána stabilizálódhat a gazdaság gazdaság Dr. Pogátsa Zoltán Veszprémben: az idei évet még ki kell bírni, utána stabilizálódhat a gazdaság Dr. Pogátsa Zoltán, szociológus, közgazdász volt a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényének a vendége szerda délelőtt a kamara nagytermében. Az országosan is elismert szakember előadásában feltárt olyan összefüggéseket a globális gazdaság mechanizmusaiban, amik választ adhatnak számos gazdaságot érintő kérdésre. A jövőkép optimista, de nem magától értetődő. 2024. február 21. 23:09 Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Szinte nincs olyan üzletlánc, ahol ne tapasztaltak volna emelkedést a bolti lopásokban az elmúlt évben. A kereskedők több védekező intézkedést is bevezettek a tolvajok ellen. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mely mik jelenleg a slágertermékek a bolti lopásoknál. 2024. február 21. 11:32

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.