Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Duális képzésben szerezhettek szakmát a Komfort-Bázis Kft. munkavállalói

2023. március 3. 10:39
A cég tizenhárom munkavállalója szerzett kereskedői szakmai végzettséget a kft. és a Veszprémi Szakképzési Centrum (VSZC) együttműködésében duális felnőttképzés keretei között.

A cég és a centrum közös sajtótájékoztatón számolt be az eredményekről csütörtökön. 

Pap Máté, a VSZC kancellárja elmondta: a centrum feladata, hogy jól képzett munkaerőt biztosítson a térség munkaadóinak, és ebben kiemelt szerepet játszik a felnőttképzés is. Ebben az új szakképzési törvény nagyobb rugalmasságot biztosít, az oktatásszervezés és a tananyag terén is a piaci szereplők igényeihez igazodtak. Pap felhívta a figyelmet arra, hogy 2020 óta az első két szakma és egy szakképesítés ingyenesen elérhető mindenki számára – függetlenül attól, hogy 2020 előtt hány szakmával rendelkezett. A felnőttképzésbe a vállalatok úgy tudnak bekapcsolódni, hogy duális partnerként maga a cég is részt vesz munkavállalóinak gyakorlatorientált képzésében. 

Kerekes Attila, Pap Máté, Kavalecz GáborKerekes Attila, Pap Máté, Kavalecz Gábor

Kavalecz Gábor, a VSZC főigazgatója hangsúlyozta, hogy minőségi oktatás történik munkavállalói környezetben, amelyhez a Jendrassik-Venesz Technikum biztosítja az oktatókat. A képzettek projektfeladatokban dolgoznak, nem különül el élesen a gyakorlati és az elméleti oktatás. A centrum jelenleg 150 partner céggel működik együtt, és nagyságrendileg háromezren vesznek részt jelenleg ebben a felnőttképzési rendszerben. 

Kerekes Attila, a Komfort-Bázis kft. ügyvezető igazgatója elárulta: a cégnek az a stratégiája, hogy a saját munkavállalóit segítse magasabb képzettségi szintre eljutni. A duális képzés keretében tavaly kezdtek együttműködésbe a szakképzési centrummal, és minőségi képzési helyet biztosítanak a tanulóknak.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Felnőttképzésen vehettek részt a Vöröskő Kft. munkavállalói Felnőttképzésen vehettek részt a Vöröskő Kft. munkavállalói Az Euronics üzleteket működtető Vöröskő Kft. elsőként élt azzal az új szakképzési törvény által nyújtott lehetőséggel, amely során a munkavállalóik kereskedelmi értékesítő képzésben, valamint vállalkozási- és ügyviteli ügyintéző képzésben vehették át bizonyítványukat most szerda délután.     2024. március 20. 21:57 Együttműködési megállapodást írt alá a VSZC és a Veszprémi Érseki Főiskola Együttműködési megállapodást írt alá a VSZC és a Veszprémi Érseki Főiskola Kedd délelőtt ünnepélyes keretek között írt alá együttműködési keretmegállapodást a két fél, vagyis a Veszprémi Szakképzési Centrum valamint a Veszprémi Érseki Főiskola. 2024. február 21. 15:28 Négy év alatt megduplázódott a szakképzés oktatóinak bére, közben újabb milliárdok érkeznek Veszprémbe szakképzés Négy év alatt megduplázódott a szakképzés oktatóinak bére, közben újabb milliárdok érkeznek Veszprémbe Újabb bérfejlesztésnek köszönhetően négy év alatt megduplázódott a szakképzés pedagógusainak bére, közben Veszprémben milliárdos nagyságrendben fejlesztik az oktatási intézményeket. A Veszprémi Szakképzési Centrum vezetői egy sajtóbeszélgetésen elárulták, hogy milyen perspektíváik vannak a diákoknak és oktatóknak egyaránt a szakképzésben, valamint hogy mi épül majdnem négymilliárd forintból Veszprémben a közeljövőben. 2024. február 14. 14:01 Huszonötezer dollárt nyert az Ipari Huszonötezer dollárt nyert az Ipari Huszonötezer dollárral gazdagodott az Ipari Technikum a Howmet Alapítvány pályázatának köszönhetően. 2024. február 9. 9:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.