Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 9. Natália
Veszprém
-1°C
2023. december 9. Natália
Veszprém
-1°C

A Deák iskola csapata nyerte a városismereti versenyt

2023. március 6. 15:04
Hétfőn rendezték meg az Ismerem a városom?! általános iskolásoknak kiírt vetélkedő döntőjét a Pannon Egyetemen.

A Pro Veszprém Nonprofit Kft. és a Kukkantó Egyesület által szervezett többfordulós versenysorozaton hat veszprémi általános iskola diákjai vettek részt – a Báthory és a Deák két csapatot is nevezett. 

A hétfői fordulót követő eredményhirdetésen Porga Gyula polgármester köszöntötte a diákokat. Azt mondta, a jelenlévők helyezésüktől függetlenül mindannyian nyertesek, hiszen elmélyítették a városukkal kapcsolatos tudásukat, megtapasztalhatták, hogy Veszprém a világ legjobb városa, és bármerre is sodorja majd őket az élet, mindig emlékezni fognak rá, hogy Veszprémből indultak. 

A versenysorozat végeredménye:

1. Deák Ferenc Általános Iskola (István népe csapat)
2. Szilágyi Keresztény Iskola
3. Kossuth Lajos Általános Iskola
4. Deák Ferenc Általános Iskola (Jutasiak csapat)
5. Báthory István Általános Iskola (Sarolta udvarhölgyei csapat)
6. Báthory István Általános Iskola (Gizella lányai csapat)
7. Rózsa Úti Általános Iskola
8. Gyulaffy László Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Könyv született a cserkészet 110 éves történetéről Könyv született a cserkészet 110 éves történetéről A cserkészet magyarországi történetéről szóló könyvet mutattak be a Mathias Corvinus Collegium veszprémi épületében pénteken.    ma 14:29 Új okosrendszer könnyíti meg a parkolást a belvárosban Új okosrendszer könnyíti meg a parkolást a belvárosban Az új parkolási rendszer a VKSZ Zrt. beruházásában készült, amely lényegesen megkönnyíti az autósok mindennapjait, és egyben nagy lépés a környezetbarát közlekedés felé is. A városban kialakított rendszernek köszönhetően 19 helyszínen 47 kamera, két perces frissítési idővel ad pontos információkat a szabad parkolóhelyek számáról.   tegnap 21:50 A béke hangja a legerősebb 1956 A béke hangja a legerősebb A decemberi veszprémi programok között hagyományosan jelen van egy megemlékezés, ami nem az adventi időszakhoz kapcsolódik, hanem a 20. századi magyar történelem egyik gyászos, mégis dicső eseményéhez. Pénteken Veszprémben is megemlékeztek a némi nőtüntetésről. ma 14:16 A jövőben is tartaná az idei színvonalat a Művészetek Háza A jövőben is tartaná az idei színvonalat a Művészetek Háza Hivatalosan decemberben véget ér az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat, de ez nem jelenti azt, hogy nem tartogat még a jövő rengeteg érdekes eseményt számunkra. A Művészetek Háza csütörtökön tartotta meg évértékelőjét, ahol elmondták 2024-ben is ugyanekkora lelkesedéssel várják a látogatókat.   tegnap 14:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.