2023. június 10.
//
Margit névnap

Élménylátogatás a V-Busznál helyi gyermekeknek

2023. március 7. 16:07
V-Busz
Megkapták élményajándékukat a V-Busz szlogenpályázatán résztvevő veszprémi kisgyermekek.

A V-Busz telephelyén látták vendégül a cég munkatársai azokat a helyi gyermekeket, akik a tavalyi évben meghirdetett szlogenpályázaton sikeresen szerepeltek.

Elsőként a diszpécserek munkáját mutatták be, aztán a buszokat olyan formában, ahogy ritkán találkozhatnak velük az utasok. Innen a szerelőműhelybe vezetett az útjuk. A gyerekek legnagyobb örömére még be is ülhettek a buszokba, valamint a szerelőaknába is lemehettek. 

A telephelylátogatás után a Veszprém TV-be mentek, ahol a Kukkantó című műsorban rögzítették a győztes szlogeneket. 

Toldi Csongor, a Báthory István Általános Iskola 3. C osztályos tanulója írta a győztes szlogent, a csoportos vers kategóriában a Báthory István Általános Iskola 2. C osztályának közös alkotása lett az első, szintén verssel pályázott és nyert Bacchioni Robert, a szentkirályszabadjai Szent István Király Általános Iskola 5. osztályos tanulója.

vehir.hu

További cikkek

Arról, hogy miért válaszd a közösségi közlekedést
Arról, hogy miért válaszd a közösségi közlekedést
A fenntartható közlekedés volt a téma azon a kerekasztal beszélgetésen, aminek kedden a Pannon Köztér adott otthont.
Már Kárpátalján szolgálnak a lila buszok
Már Kárpátalján szolgálnak a lila buszok
Áprilisban konvojban indult el tíz lila színű busz Veszprémből egyenesen az ukrán határ felé, hogy aztán átlépve azt a háború sújtotta országban segítsenek a civil lakosságnak. Az önkormányzat és a V-Busz humanitárius segítségnyújtásával a nálunk már használaton kívüli, ám műszakilag jó állapotú járművek már szolgálatba is álltak Ukrajnában.
V-Busz mellett z-buszok is közlekedhetnek majd nyártól
V-Busz mellett z-buszok is közlekedhetnek majd nyártól
A „Z” persze itt nem egy másik városra utal, sokkal inkább a zenére, ami fontos szerepet kaphat a veszprémi busztársaság néhány éjszakai járatán nyártól. Ez nem azt jelenti, hogy a buszvezetők hangosabban hallgatják majd a rádiót, sokkal inkább helyi zenészek élő koncertjeinek adhatnak helyszínt a V-Busz menetrendszerinti körjáratai.
Este indultak, hajnalban pedig megérkeztek az ukrán határhoz a V-Busz járművei
Este indultak, hajnalban pedig megérkeztek az ukrán határhoz a V-Busz járművei
Pénteken kora este elindult Veszprémből egy hat autóbuszból álló konvoj egyenesen az ország keleti határa felé, Záhonyba. A menetet a V-Busz flottájának azon buszai alkották, amelyeket a járműpark tavalyi lecserélése után már nem használt a szolgáltató, most viszont ukrán városokban segíthetnek a helyi közösségeknek. Ez Veszprém egyik humanitárius adománya a háború sújtotta szomszédunknak.
Digitalizálódik a V-Busz
Digitalizálódik a V-Busz
Tizenöt készpénzmentes jegykiadó automata és nyolc darab digitális utastájékoztató tábla tűnt fel Veszprém utcáin, mindegyik a közösségi közlekedést teszi egyszerűbbé a mindennapokban.