2023. május 28.
//
Emil, Csanád névnap

Demeter Ferenc István kapta a Pro Meritis érmet

Péntek délelőtt az Agórában tartott Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület közgyűlésén adták át a díjat.

2023-ban Veszprém Megyei Jogú Város Polgármestere, Porga Gyula a városi közéletben, valamint a veszprémi nyugdíjasok érdekében végzett önzetlen társadalmi munkája elismeréseként Demeter Ferenc István részére Pro Meritis érmet adományozott.

Demeter Ferenc István 1976-ban szerzett diplomát a Zalka Máté Katonai Műszaki Főiskola híradástechnikai üzemmérnöki szakán. Már fiatal tisztként parancsnoki beosztásba került. Veszprémbe a Légierő Vezérkar állományába 1991-ben helyezték, melynek megszűnésekor, 2001-ben nyugállományba vonult.

Demeter Ferenc István számára fontos volt, hogy ne szakadjon el a gyökerektől, így tagja, illetve alelnöke lett a Magyar Tartalékosok Szövetségének Veszprém Megyei Egyesületének. Az évente megrendezésre kerülő Doni Hősök Emléktúra szervezési feladatait látja el. A várossal közös rendezésű „Apród Hétpróba” rendezvényen játékos sportversenyt és családi napokat rendez és szervez az állománynak. Alezredes úr meggyőződése, hogy a katonaság szoros kapcsolatba kerülhet az állampolgárokkal, mely által a bizalom a testület irányába folyamatosan erősödik.

Demeter Ferenc István aktív közösségi tevékenysége folytán bekapcsolódott a megyei és veszprémi nyugdíjasok lüktető életébe is. Jelenleg a Veszprém Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetségének elnökeként, illetve a Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetségének (NYOSZ) alelnökeként képviseli a városi-megyei nyugdíjas klubok és egyesületek érdekeit.

A nevéhez fűződik többek között a Bakony Túra, a Balatoni Randevú néven Csopakon megrendezésre kerülő nagyszabású országos nyugdíjas találkozó, regionális szinten Vers- és prózamondók találkozója, illetve az Idősek Világnapja Veszprém megyei ünnepsége. A Generációnk című magazinban pedig nagyszerű írói vénával mutatja be hitelesen a különleges és értékes emberek munkásságát és életútját.

Szabó Eszter
Szalai Csaba

További cikkek

Idén sem marad senki rozé, rizling és jazz nélkül Veszprémben
Idén sem marad senki rozé, rizling és jazz nélkül Veszprémben
A Rozé, Rizling, Jazz Napok Veszprém olyan zenei és gasztronómiai fesztiválja, ami 13. éve úgy része a nyári programdömpingnek, hogy még a világjárvány miatt sem maradt el alkalom. Idén az Európa Kulturális Főváros évében ugyanúgy a jól bevált recept szerint készültek a szervezők, de néhány újítás így is bekerült a programok közé. Erről tartottak sajtótájékoztatót csütörtök este a Városháza előtti téren.
Korai fejlesztő ellátás létesül, békepárti nyilatkozathoz csatlakozott az önkormányzat, a hulladékkezelő társulást vizsgálta az OLAF
Korai fejlesztő ellátás létesül, békepárti nyilatkozathoz csatlakozott az önkormányzat, a hulladékkezelő társulást vizsgálta az OLAF
Rendhagyó módon nem a Városházán, hanem az Acticityben rendezték meg a képviselőtestület ülését csütörtökön.
Emlékpark lett a Szél utcai zsidó temetőből
Emlékpark lett a Szél utcai zsidó temetőből
Csütörtök délután ünnepélyes keretek között átadták az EKF támogatásból helyreállított temetőt.
Mesterséges intelligencia is segített berendezni a Betekints Hotel új prémium szárnyát
Mesterséges intelligencia is segített berendezni a Betekints Hotel új prémium szárnyát
Befejeződött a harmadik olyan szálloda kapacitás-bővítése is, amit az EKF program támogatott Veszprémben, így a hivatalos turisztikai szezon kezdete előtt összesen 50 szobával bővült a helyi kínálat. Utolsóként a Betekints Hotel új prémium szárnyát adták át csütörtök délelőtt, ahol több high-tech megoldást is beépítettek a szolgáltatások közé, de még a dekoráció sem mindennapi, a falakon mesterséges intelligencia által készített képek vannak.
Hurrá bringázunk! – hiánypótló rendezvény a gyermekeknek
Hurrá bringázunk! – hiánypótló rendezvény a gyermekeknek
Rendhagyó eseménysorozathoz nyújt támogatást az Európa Kulturális Fővárosa 2023 program. Június 3-án és 4-én első alkalommal rendezik meg Balatonfüreden a kétnapos családi biciklis hétvégét, ahol különböző nehézségű pályákon vetélkedhetnek három- vagy négyfős általános iskolai csapatok.