Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Demeter Ferenc István kapta a Pro Meritis érmet

2023. március 24. 14:18
Péntek délelőtt az Agórában tartott Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület közgyűlésén adták át a díjat.

2023-ban Veszprém Megyei Jogú Város Polgármestere, Porga Gyula a városi közéletben, valamint a veszprémi nyugdíjasok érdekében végzett önzetlen társadalmi munkája elismeréseként Demeter Ferenc István részére Pro Meritis érmet adományozott.

Demeter Ferenc István 1976-ban szerzett diplomát a Zalka Máté Katonai Műszaki Főiskola híradástechnikai üzemmérnöki szakán. Már fiatal tisztként parancsnoki beosztásba került. Veszprémbe a Légierő Vezérkar állományába 1991-ben helyezték, melynek megszűnésekor, 2001-ben nyugállományba vonult.

Demeter Ferenc István számára fontos volt, hogy ne szakadjon el a gyökerektől, így tagja, illetve alelnöke lett a Magyar Tartalékosok Szövetségének Veszprém Megyei Egyesületének. Az évente megrendezésre kerülő Doni Hősök Emléktúra szervezési feladatait látja el. A várossal közös rendezésű „Apród Hétpróba” rendezvényen játékos sportversenyt és családi napokat rendez és szervez az állománynak. Alezredes úr meggyőződése, hogy a katonaság szoros kapcsolatba kerülhet az állampolgárokkal, mely által a bizalom a testület irányába folyamatosan erősödik.

Demeter Ferenc István aktív közösségi tevékenysége folytán bekapcsolódott a megyei és veszprémi nyugdíjasok lüktető életébe is. Jelenleg a Veszprém Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetségének elnökeként, illetve a Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetségének (NYOSZ) alelnökeként képviseli a városi-megyei nyugdíjas klubok és egyesületek érdekeit.

A nevéhez fűződik többek között a Bakony Túra, a Balatoni Randevú néven Csopakon megrendezésre kerülő nagyszabású országos nyugdíjas találkozó, regionális szinten Vers- és prózamondók találkozója, illetve az Idősek Világnapja Veszprém megyei ünnepsége. A Generációnk című magazinban pedig nagyszerű írói vénával mutatja be hitelesen a különleges és értékes emberek munkásságát és életútját.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t EURO-2024 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t Szombaton délután Svájc ellen elkezdődik a magyar labdarúgó-válogatottnak is az európai kontinensviadal, a csapattal szembeni elvárások pedig a veretlenül megvívott csoportmérkőzések után tovább nőttek. De vajon mire számítanak a csapattól az ismert veszprémi közéleti és kulturális szereplők? Városvezetőt, egyházi elöljárót, sportolót, zenészt és rendőrkapitányt is kérdeztünk erről, valamint arról, hogy ők kit várnak végső győztesként az Európa-bajnokságon. 2024. június 14. 14:13 Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! A pedagógusokat ünnepelték csütörtök délután a Lovassy László Gimnáziumban, ahol átadták a Ranolder-díjakat. 2024. június 14. 11:25 Több mint száz filmvetítés négy nap alatt Több mint száz filmvetítés négy nap alatt Szerda este a História-kertben nyitotta meg kapuit a MOZ.GO filmfesztivál. Az első este Fazakas Péter Ma este gyilkolunk című játékfilmjét mutatták Kern András és Hermányi Mariann főszereplésével, a vetítés közönségtalálkozóval zárult. 2024. június 13. 13:36 Idén nyáron is felépül a „borfalu” az Óváros téren Idén nyáron is felépül a „borfalu” az Óváros téren Ezen a nyáron sem marad borfesztivál nélkül Veszprém, július 12. és 21. között érkezik a VeszprémFest immáron állandó kísérőrendezvénye a Rozé Rizling Jazz Napok az Óváros térre, ahol a zenei felhozatalban visszatér néhány klasszikus elem, gasztronómiailag pedig még inkább az uralkodó trendekhez igazították a kínálatot. 2024. június 12. 14:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.