Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 16. Valter
Veszprém
26°C
2024. július 16. Valter
Veszprém
26°C

Élő passiójátékot tartanak Veszprémben

2023. március 27. 11:14 // Forrás: Veszprémi Főegyházmegye
A Veszprémi Főegyházmegye szervezésében a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával, 2023. április 2-án Virágvasárnap, első ízben, hagyományteremtő szándékkal élő passiójátékot mutatnak be Veszprémben, a Séd patak völgyében.

A passiójáték kiemelt célja, hogy újjáélessze és megerősítse Veszprém városában a szabadtéri passiójáték hagyományát. Az előadás a kivételes szépségű Margit romoktól, Szent Katalin sétányon és a Patak téren át halad a Benedek-hegyre. A különlegesen szép helyszín – elhelyezkedéséből adódóan – felkínálja a lehetőséget, hogy az evangéliumi események élővé és személyessé váljanak, egyben lehetőséget teremt arra, hogy mindannyiunk szeme láttára elevenedjenek meg Jézus Krisztus utolsó földi napjai.

A Kiss György által rendezett, mintegy 60, korhű jelmezbe bújt önkéntes szereplőt felvonultató szenvedéstörténet a Jeruzsálemi bevonulástól kezdve a keresztre feszítésig jeleníti meg az evangéliumi történéseket a résztvevők szeme előtt. Az evangéliumokból mindenki által jól ismert szöveg sorai, történései a jelenlévők között kelnek életre. 

Az önkéntes szereplők lelkes részvétele mellett számos támogató segítette munkájával, szakértelmével az esemény létrejöttét.

A passiójáték 2023.04.02-án Virágvasárnap 15:00 órakor kezdődik Veszprémben, a Margit-romoknál.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.