2023. május 28.
//
Emil, Csanád névnap

Átadták a felújított Veszprém-Gyulafirátóti Befogadó Gyermekotthont

2023. március 30. 13:59
MTI
Átadták a felújított Veszprém-Gyulafirátóti Befogadó Gyermekotthont csütörtökön.

 Az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára a jövő nemzedékek iránti elköteleződésnek nevezte a gyermekek érdekében tett erőfeszítéseket. Zambó Péter hangsúlyozta, hogy a gyermekotthonok ombudsmani felújítási programja keretében a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) és az állami erdőgazdaságok, köztük a Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vállalt szerepet az intézmény felújításában társadalmi összefogással. Mint mondta, az erdészetek a következő nemzedékek életminőségét hivatottak javítani, ennek szép példájának nevezte a gyermekotthonok felújítása mellett az erdei vándortáborok szervezését.

Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa azt hangsúlyozta, hogy a 2021-ben megkezdett gyermekotthon-felújítási programnak köszönhetően több befogadó létesítmény megújult.
A program országos folytatásához várják az állami és nem állami szervek csatlakozását - tette hozzá.

Farsang Tamás dandártábornok, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának gazdasági és informatikai helyettese úgy fogalmazott, hogy a fogvatartottak reintegrációjának leghatékonyabb eszköze a munka. Az otthon felújításán 12-14 fogvatartott dolgozott mintegy 1200 munkaórán át .

Erdei Sándor, az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója szerint az otthonokért megvalósult összefogás azt üzeni a világnak, hogy a gyermekvédelem közös feladat.

vehir.hu

További cikkek

Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a Mount Everesten a hegymászó keresésére pénteken reggel indult mentőcsapat, ezért befejezték a keresést - írta szombaton a Hóhatár - a Mozgásvilág hegymászó hírei Facebook-oldal.
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
A kétéltűek közel 370 millió éve élnek a Földön, mi mégis évtizedek alatt a kihalás peremére sodortuk őket. Az állománycsökkenésük Magyarországon is drasztikus ütemben zajlik. Ha a tendencia nem változik, akkor néhány éven belül a legtöbb tájegységünkről eltűnnek. Jó hír viszont, hogy egyénileg is sokat tehetünk a megmentésük érdekében, ha saját kertünkben szaporodó- és élőhelyet biztosítunk számukra. Kántás Zoltán, környezetvédelmi méréstechnikus, aktív természetvédő írása.
Véget értek az írásbeli érettségik
Véget értek az írásbeli érettségik
Befejeződnek pénteken a 2022/2023-as tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszakának írásbeli vizsgái - közölte az Oktatási Hivatal.
Korai fejlesztő ellátás létesül, békepárti nyilatkozathoz csatlakozott az önkormányzat, a hulladékkezelő társulást vizsgálta az OLAF
Korai fejlesztő ellátás létesül, békepárti nyilatkozathoz csatlakozott az önkormányzat, a hulladékkezelő társulást vizsgálta az OLAF
Rendhagyó módon nem a Városházán, hanem az Acticityben rendezték meg a képviselőtestület ülését csütörtökön.
Milyen állat nyomát találták meg Veszprém mellett?
Milyen állat nyomát találták meg Veszprém mellett?
Az egyik veszprémi fórumba töltötték fel azokat a képeket, amiket valaki a város mellett fotózott és jól láthatóan egy emberi tenyér méretéhez hasonló nagyságú állati lábnyom látható rajta. A tippek elindultak, hogy milyen élőlény hagyta hátra ezt a nyomot, valaki már medvét látott benne. Mi megkérdeztük erről az egyik helyi vadásztársaság elnökét.