Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Sokat hozzátett a Kék Madár Alapítvány a város boldogságához

2023. március 31. 14:40
Fennállásuknak harmincadik évfordulóját ünnepelte a Kék Madár Alapítvány az Agórában, csütörtök délután.

A Kék Madár Személyközpontú Pedagógiai Programot gondozó Kék Madár Alapítvány és a Veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola által szervezett ünnepélyes rendezvényen Porga Gyula polgármester mondott köszöntőt, s feltette a kérdést: pontosan mit is ünneplünk? Szerinte nem csupán a programot, de azt is, hogy harminc év alatt a gyermekek egy olyan rendszer részesei voltak, amitől kaptak valami pluszt, amit más iskola nem tudott volna megadni.

Porga szerint harminc éven át életben tartani valamit nem kis dolog, sőt, igazi kihívás. Hozzátette: a város boldogságához sokat hozzátesz a Kék Madár, és az onnan kikerülő gyereksereg.

Pohl Brigitta, a Veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola intézményvezetője kifejtette: a program sikerességét mutatja, hogy kiállta az idő próbáját, megalapítása óta eredményes. Erős közösségként működik, igazi meghatározó színfoltja az intézménynek.

Jegesné Rémesi Irén, a Kék Madár Személyközpontú Pedagógiai Program szakmai programvezetője, ötletgazdája is felszólalt. Mint fogalmazott, minden közösség életében eljön a pillanat, amikor visszatekint az elmúlt időszakra, s összegez. Annak idején azzal a hitvallással indult el a program, hogy a gyermekek egyéni erősségeire alapozzanak, s mindezt olyan tanulási környezetben, ahol öröm tanulni.

Az ünnepségen Ernei Tamás Pro Meritis érmet, felesége Báthory-emlékdíjat kapott. Ernei Tamás 25 éve látja el társadalmi munkában a Kék Madár Alapítvány elnöki teendőit. Tamásnak három gyermeke járt a programba, akik már felnőttek, de ő továbbra is lelkes aktivistája az alapítványnak. 

Szabó Eszter
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.