Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
26°C
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
26°C

Virágvasárnapi passiójáték segített hangolódni a húsvétra

2023. április 3. 16:04
Vasárnap délután a Margit-romoknál gyülekezett a passiójátékra érkező embertömeg. Rendkívül nagy érdeklődés övezte az eseményt.

A Veszprémi Főegyházmegye szervezésében a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával, hagyományteremtő szándékkal élő passiójátékot mutattak be a Séd-völgyben azzal a céllal, hogy újjáélesszék és megerősítsék a városban a passiójáték hagyományát. 

Az előadás, mely Jézus utolsó földi napjait mutatja be, a Margit-romoktól indult, majd a Szent Katalin sétányon és a Patak téren át haladt a Benedek-hegyre. Az evangéliumból jól ismert szövegek hangzottak el.

Kiss György által rendezett, mintegy 60, korhű jelmezbe bújt önkéntes szereplőt felvonultató szenvedéstörténet a jeruzsálemi bevonulástól kezdve a keresztre feszítésig jelenítette meg az evangéliumi történéseket a résztvevők szeme előtt.

Az utolsó helyszín a Benedek-hegy volt, ahol Udvardy György érsek – a passiót követően – szólt a közönséghez. Elsőként hálaadó imát mondott, majd felhívta a figyelmet, hogy a húsvét ünnepe előtti szent héten is vigyük tovább azt a passión megtapasztalt lelkületet, ünnepi méltóságot, ami segít ráhangolódni magára a feltámadás ünnepére.

Képek: Vámosi Patrik

Szabó Eszter
további cikkek
Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kőfesztivált, július 31-től augusztus 4-ig. Összesen 120 programmal várják az érdeklődőket, 6 településen, és 12 helyszínen. tegnap 14:59 Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. 2024. július 22. 14:30 Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben VeszprémFest Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben De nem csak az Africa. A VeszprémFest szombati zárónapjára Kaliforniából érkezett a Toto, és bár a zenekar tagjai közül többen már a hatvanas éveiket tapossák, kétórás fellépésüket úgy tolták végig az eső miatt az arénába költöztetett koncerten, hogy esélyt sem adtak adnak annak a kritikának, hogy csupán egy kelet-európai haknira jöttek Veszprémbe. 2024. július 21. 14:34 Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál A Mendelssohn Kamarazenekar tizedik alkalommal rendezi meg Veszprémben július 29. és augusztus 3. között az Auer Fesztivált a veszprémi születésű Auer Lipót hegedűművész és hegedűpedagógus emlékére. 2024. július 21. 11:51

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.