Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

'Egyirányú kétirányú' Veszprémben?

2023. április 5. 22:20
Egy KRESZ-anomáliára hívta fel a figyelmünket egyik kollégánk, amit Veszprémben szúrt ki, egészen pontosan a Hóvirág utcában.

A képen látható autó éppen megérkezik az „egyirányú utca” táblához, csak éppen fordított irányból, azaz szabálytalanul, hiszen a Hóvirág utca (pontosabban a Simonyi iskola Hóvirág utcai bejárata előtti garázssoros utcarészről van szó) elején ott kellene állnia egy „behajtani tilos” táblának, ám ott nincs ilyen.

"Behajtani tilos" tábla sehol"Behajtani tilos" tábla sehol

Így tehát, ha az autós fentről hajtott be, a garázsok felől, akkor jóhiszeműen, a KRESZ szabályainak megfelelően tette ezt, közben mégis belesodródott önhibáján kívül a szabálytalanságba.

Itt viszont az "egyirányú utca" tábla összetéveszthetetlenItt viszont az "egyirányú utca" tábla összetéveszthetetlen

Szerkesztőségünkben minden jogosítvánnyal rendelkező kollégával elemeztük a szituációt, de hogy egészen biztosak legyünk abban, hogy valóban egy ellentmondásos KRESZ-helyzettel állunk szemben, megkértük Tímár Péter autóvezető-oktatót, a Tímár Autóiskola vezetőjét, hogy erősítse meg vagy oszlassa el a gyanúnkat.

Ő utóbbit igazolta vissza, azaz valóban egy „kétirányú egyirányú” utcáról van szó, ami viszont nem szerepel hivatalosan a KRESZ-ben.

Arról nem is beszélve, hogy aki hasonló módon hagyja el a kunkort, mint a képen látható autós, az akár balra, a Hóvirág utcán felfelé is elindulhat, hiszen nincs kötelező haladási irányt jelző tábla, így az óvatlan autós belép a végig egyirányú Hóvirág utcának egy KRESZ szerinti "légüres" 50 méteres szakaszára (a  Viktor Hugó utca kereszteződéséig), ahol bárki jöhet szembe.

vehir.hu
további cikkek
LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   tegnap 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. tegnap 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. 2024. április 26. 14:04

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.