Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rendhagyó hagyományőrzés a Veszprémi Állatkertben

2023. április 6. 23:29
A húsvéti ünnepek alkalmából idén a Veszprémi Állatkert különleges meglepetéssel várja látogatóit. A hagyományos tojásfa helyett ugyanis a Gulya-dombi bejáratnál strucctojással díszítették fel az egyik fa ágait.

A közel húsz darab strucctojást az állatkert dolgozói festették ki különböző színűre és mintázatúra egy kisebb csapatépítő kereteiben. A struccok tojásai eredetileg krémszínűek vagy fehérek, és tömegük akár a 1,5 kilogrammot is elérheti – ez egy tyúktojás tömegének a huszonötszöröse. A tojás héja olyan vastag, hogy feltöréséhez a fiókának különleges nyakizomra van szüksége.

Az állatkertben jelenleg 10 fős a strucc csapat, és a dolgozók remélik, hogy ebben az évben még több tojással örvendeztetik meg őket, hogy a jövő évben az ideinél is színesebb lehessen a strucctojás-fa.

A Veszprémi Állatkert az év minden napján, így a húsvéti hosszú hétvégén is nyitva tart. Természetesen nincs húsvét nyuszi nélkül, a kis tapsifülesekkel a Kölyökdzsungelben találkozhatnak a látogatók, illetve ugyanitt négy napig kézműves foglalkoztatóval is várják a gyerekeket. 

Balogh Dóra
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.