Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Udvardy: Elköteleződés Jézus Krisztusban, az Isten Fiában, a Megváltóban, aki él

2023. április 10. 12:27 // Forrás: Veszprémi Érsekség
Húsvét ünnepén, vasárnap délelőtt dr. Udvardy György érsek celebrálta az ünnepi szentmisét a megújult veszprémi Szent Mihály Főszékesegyházban.

Az ünnepélyes szentmise legelején elhangzott: az öröm gyűjtött egybe bennünket, mert Jézus Krisztus föltámadott és él, élettel ajándékozza meg mindazokat, akik hisznek benne. Ez a hit hívott egybe bennünket. Hiszünk Jézus Krisztusban, az Isten Fiában, a megváltónkban, újból velünk van és életre akar vezetni bennünket. Ünnepeljük Jézus Krisztus halálát és feltámadását. Ünnepeljük, hogy az Isten kiengesztelődött az emberiséggel, megbocsátotta bűneinket és új élettel ajándékozott meg mindannyiunkat. Ez az öröm gyűjtött egybe bennünket, mert szeretnénk ennek a valóságnak megfelelően élni örömben, békében és reménységben.

Fotó: Veszprémi ÉrsekségFotó: Veszprémi Érsekség

A főpásztor szentbeszédében elmondta, hogy hitünk alapja, középpontja az egyetlen értelmezési pont az ember élete számára Jézus Krisztus halála és föltámadása. Az egyetlen értelmezési pont a tér és idő számára, a múlt és jövő, az igazság és a hazugság szempontjából, minden morális kérdés megítélése szempontjából, az ember és Isten kapcsolata szempontjából egyetlen viszonyítási pont. Ő az Isten Fia, aki emberré lett, aki föltárja az Atya titkát, aki van, aki képes, akinek van hatalma, hogy élettel ajándékozzon meg bennünket. 

Fotó: Veszprémi ÉrsekségFotó: Veszprémi Érsekség

A szentmise záró áldása előtt az érsek örömét és háláját fejezte ki, hogy együtt ünnepelhetett a megújított székesegyházban, abban a székesegyházban, amely az egyházmegye szíve középpontja, ami az egységet, a harmóniát, a békét fejezi ki, nemcsak megjelenésében, a szolgálatban, hanem hitünket tekintve is. “Köszönjük ezt az ajándékot a mennyei Atyánknak. Most pedig van okunk az örömre, hiszen Krisztus feltámadásának örvendünk. Ez az isteni öröm megengedi, sőt, megkívánja, hogy mosolyogni tudjunk és bizalommal tekintsünk egymásra” -mondta a főpásztor.

Dankos Attila a Szent Mihály Főszékesegyház zeneigazgatója vezetésével a liturgia zenei szolgálatát a Szent Mihály kamarakórus mellett a Mendelssohn Kamarazenekar valamint az Orlando kórus látta el, amely segített lelkünknek közelebb kerülni Istenhez – számolt be a szertartásról honlapján az érsekség.

vehir.hu
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. tegnap 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. tegnap 14:04 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. tegnap 18:01 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. 2024. április 25. 15:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.