Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Petőfi-busz érkezett a magyar költészet napján

2023. április 11. 14:47
A Petőfi Irodalmi Múzeum és a Művészetek Háza is megemlékezett a magyar költészet napjáról kedden.

Kedden érkezett meg a Színházkertbe az a busz, amit a Petőfi Irodalmi Múzeum indított országjáró körútra. A múzeum célja a rendhagyó térben megrendezett kiállítással, hogy az "úton levés" élményét összekapcsolja Petőfi életművével, aki maga is folyamatosan úton volt, és utazással kapcsolatos élményeit meg is írta műveiben. 

A kiállítótérben tíz emblematikus tárgyat mutatnak be, melyek a költő életének egy-egy "útkereszteződéséhez" kapcsolódnak, és ezekhez a tárgyakhoz válogattak verseket a szerző életművéből. 

Mindeközben a Kossuth utcán a Művészetek Háza várta a vállalkozó szelleműeket. Aki egy magyar költő egy verssorát vagy strófáját elmondta, a Vár Ucca Műhely folyóirat példányát kapta jutalmul.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Tegyük mámorossá az életet! Tegyük mámorossá az életet! A mód szinte majdnem mindegy, a lényeg, hogy ne féljünk megmerítkezni abban a boldogságban, amit egy elsőre szokatlan, mégis frissességet adó dolog hozhat az életünkben. Például az ékszerek. Erről szól a Művészetek Háza legfrissebb kiállítása. ma 16:41 A falakon emberek lógtak miközben lángolt a Lordok háza, az emberek pedig tapsoltak ennek cirkusz A falakon emberek lógtak miközben lángolt a Lordok háza, az emberek pedig tapsoltak ennek Izgalmas, látványos, megmosolyogtató, de leginkább végtelenül szerethető volt az a produkció, amit a Together! cirkuszi előadássorozattal hozott Veszprémbe a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros program. A szombati Kossuth utcai fináléhoz hasonlót pedig még nem látott Veszprém. Cikkünkben megpróbáljuk átadni, amit képeken keresztül lehet ebből. ma 13:28 A vidéki magyar kultúra a fókuszban a konferencián kultúra A vidéki magyar kultúra a fókuszban a konferencián Összművészeti konferenciával kezdte meg az érdemi munkáját a Magyar Művészeti Akadémia veszprémi munkacsoportja. ma 8:35 Köztéri kiállítás árulja el, miből is ered Veszprém nőiessége Királynék Földjén Köztéri kiállítás árulja el, miből is ered Veszprém nőiessége Rendhagyó kiállítást szerveztek az Egyetemváros Open galériájába. Ezúttal nem valamelyik helyi művész képei láthatók az utcai vitrinekben, hanem egy jelenleg is zajló projekt kulisszatitkait mutatják meg, ami sokkal mélyebb üzenetet hordoz magában, mint azt elsőre bárki is gondolná. tegnap 12:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.