Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szakmákkal ismerkedhettek a továbbtanulásban gondolkozó fiatalok

2023. április 15. 16:23
Harmadik alkalommal rendezte meg a Szakmaszombatot a Veszprémi Szakképzési Centrum a Jendrassik-Venesz Technikumban szombaton.

A rendezvényen a centrum oktatási intézményei valamint partner cégek mutatták be képzési kínálatukat, valamint azt, milyen munkakörökben hasznosíthatják tudásukat a szakképzésből kikerülő fiatalok.

Ovádi PéterOvádi Péter

A rendezvényt Ovádi Péter parlamenti képviselő nyitotta meg, aki kijelentette: szülőként maga is tudja, milyen nehéz a gyermekeink sorsát meghatározó döntéseket meghozni. Úgy gondolja, hogy ebben segítséget jelent ez a rendezvény, ahol az oktatók és a diákok is szívesen adtak tájékoztatást nemcsak a szakmák nyújtotta perspektíváról, hanem az iskolai életről is. A képviselő felelevenítette, hogy a város a Modern Városok Program keretében létrehozott egy iparos parkot, ahol a szakmát tanulók korszerű keretek között készülhetnek fel a munka világának elvárásaira. 

Kavalecz Gábor, a Veszprémi Szakképzési Centrum vezetője biztosította a jelen lévő szülőket arról, hogy a szakképzésben elsajátított tudás nemcsak biztos megélhetést jelent a fiatalok számára, de ugyanúgy nyitva áll a lehetőség a továbbtanulásra, diploma szerzésére is, mint a gimnáziumot választó diákok előtt.  Az igazgató rámutatott: a rendezvényen jelenlévő cégek révén nemcsak a képzésről, de az egyes szakterületeken végezhető munkakörökről is tájékoztatást kaphatnak a családok. 

Többek között az egészségügy, a környezetvédelem, a szoftverfejlesztés, a gépészet, elektronika, rendészet, vendéglátás, turizmus, kereskedelem, logisztika területeivel is megismerkedhettek a résztvevők. 

Schöngrundtner Tamás
Szalai Csaba
további cikkek
75 éves jubileumát ünnepli az Ipari 75 éves jubileumát ünnepli az Ipari Fennállásának 75. évfordulóját ünnepli az Ipari Technikum, a sokszínű jubileumi rendezvényekre a szerdai gálaműsorral tették fel a koronát. 2024. március 21. 14:28 Együttműködési megállapodást írt alá a VSZC és a Veszprémi Érseki Főiskola Együttműködési megállapodást írt alá a VSZC és a Veszprémi Érseki Főiskola Kedd délelőtt ünnepélyes keretek között írt alá együttműködési keretmegállapodást a két fél, vagyis a Veszprémi Szakképzési Centrum valamint a Veszprémi Érseki Főiskola. 2024. február 21. 15:28 Négy év alatt megduplázódott a szakképzés oktatóinak bére, közben újabb milliárdok érkeznek Veszprémbe szakképzés Négy év alatt megduplázódott a szakképzés oktatóinak bére, közben újabb milliárdok érkeznek Veszprémbe Újabb bérfejlesztésnek köszönhetően négy év alatt megduplázódott a szakképzés pedagógusainak bére, közben Veszprémben milliárdos nagyságrendben fejlesztik az oktatási intézményeket. A Veszprémi Szakképzési Centrum vezetői egy sajtóbeszélgetésen elárulták, hogy milyen perspektíváik vannak a diákoknak és oktatóknak egyaránt a szakképzésben, valamint hogy mi épül majdnem négymilliárd forintból Veszprémben a közeljövőben. 2024. február 14. 14:01 A szakképzésben nincs zsákutca szakképzés A szakképzésben nincs zsákutca Az egyik legnagyobb problémája a fiataloknak, amikor kilépnek a munkaerőpiacra, hogy bár elmondhatják magukról, hogy sok mindent tanultak, de valójában igazán semmihez sem értenek. Ezt a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke fogalmazta meg kedden, amikor éppen erre a problémára reflektálva szervezték meg a pályaválasztási és szakmabemutató napot Veszprémben. 2023. október 11. 1:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.