Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szakmákkal ismerkedhettek a továbbtanulásban gondolkozó fiatalok

2023. április 15. 16:23
Harmadik alkalommal rendezte meg a Szakmaszombatot a Veszprémi Szakképzési Centrum a Jendrassik-Venesz Technikumban szombaton.

A rendezvényen a centrum oktatási intézményei valamint partner cégek mutatták be képzési kínálatukat, valamint azt, milyen munkakörökben hasznosíthatják tudásukat a szakképzésből kikerülő fiatalok.

Ovádi PéterOvádi Péter

A rendezvényt Ovádi Péter parlamenti képviselő nyitotta meg, aki kijelentette: szülőként maga is tudja, milyen nehéz a gyermekeink sorsát meghatározó döntéseket meghozni. Úgy gondolja, hogy ebben segítséget jelent ez a rendezvény, ahol az oktatók és a diákok is szívesen adtak tájékoztatást nemcsak a szakmák nyújtotta perspektíváról, hanem az iskolai életről is. A képviselő felelevenítette, hogy a város a Modern Városok Program keretében létrehozott egy iparos parkot, ahol a szakmát tanulók korszerű keretek között készülhetnek fel a munka világának elvárásaira. 

Kavalecz Gábor, a Veszprémi Szakképzési Centrum vezetője biztosította a jelen lévő szülőket arról, hogy a szakképzésben elsajátított tudás nemcsak biztos megélhetést jelent a fiatalok számára, de ugyanúgy nyitva áll a lehetőség a továbbtanulásra, diploma szerzésére is, mint a gimnáziumot választó diákok előtt.  Az igazgató rámutatott: a rendezvényen jelenlévő cégek révén nemcsak a képzésről, de az egyes szakterületeken végezhető munkakörökről is tájékoztatást kaphatnak a családok. 

Többek között az egészségügy, a környezetvédelem, a szoftverfejlesztés, a gépészet, elektronika, rendészet, vendéglátás, turizmus, kereskedelem, logisztika területeivel is megismerkedhettek a résztvevők. 

Schöngrundtner Tamás
Szalai Csaba
további cikkek
Ők képzik majd a jövő szakembereit Ők képzik majd a jövő szakembereit Autószerelő, speciális lábápoló, kézápoló és körömkozmetikus, valamint villanyszerelő szakemberek vehették át mesterleveleiket kedden a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában. 2022. november 16. 4:00 A szakképzés nem valaminek a vége, hanem egy fontos állomás a karrierben szakképzés A szakképzés nem valaminek a vége, hanem egy fontos állomás a karrierben A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Pannon Egyetemmel összefogva pályaválasztási és szakmabemutató napot szervez október 18-án a veszprémi felsőoktatási intézmény aulájában. Az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón a szervezők kitértek a szakképzésben rejlő lehetőségekre, a szakmák megbecsülésére, valamint az átjárhatóságra a szakképzés és az egyetemi képzés között. 2022. október 11. 15:31 Szórakozva ismerkedtek a szakképzéssel Szórakozva ismerkedtek a szakképzéssel Ismét megszervezte a szakmákat, a szakképzést népszerűsítő rendezvényét a Veszprémi Szakképzési Centrum szombaton, a Jendrassik-Venesz iskolában. 2022. szeptember 25. 4:00 Visszanyeri régi renoméját a szakképzés Visszanyeri régi renoméját a szakképzés Megtartotta hagyományos tanévzáróját a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a rendezvényen díjakat adtak át a szakmai tanulmányi versenyeket sikeresen szereplő Veszprém megyei diákoknak. 2022. június 3. 4:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.