Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Zöldebb, és élhetőbb lesz az Egyetem és Csikász utcai közterület

2023. április 21. 10:26
Csik Richárd, a 9. választókerület képviselőjének indítványára megújul az Egyetem utca és Csikász utca találkozásánál található közterület.

A képviselő megkeresésünkre elmondta, hogy a városrész legkisebb, de egyben legnyüzsgőbb terének rendezése már régi vágya volt a közeli társasház lakói számára. A Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata EKF 2023 cím elnyerésének köszönhetően most sikerült támogatást is szerezni a kezdeményezéshez.

A projekt keretein belül a régi betonülőkéket elbontották, elsődleges szempont az esztétikai megújulás, a zöldesítés és fásítás volt.

A meglévő aszfaltburkolat helyett, 115 m2 területen kiselemes térkőburkolatot fektettek le. A terület tiszafáit meghagyták, és három újabb facsemetét – japán cseresznyefa, illetve mezei juhar- és 1200 db cserjét is elültettek a téren.

Az új tér kialakítása és a zöldfelület megújítása hozzájárul a helyi közösség életminőségének javulásához és növeli a lakóövezet vonzerejét is.

Balogh Dóra
Domján Attila
további cikkek
Ingyenes európai vonatbérletre pályázhatnak a 18 éves fiatalok Ingyenes európai vonatbérletre pályázhatnak a 18 éves fiatalok Azok a fiatal felnőttek, akik ebben a tanévben töltik be a 18. életévüket, és szeretnék bejárni Európát, kedd déltől két hétig újra regisztrálhatnak az ingyenes, Európa 32 országába érvényes Interrail vonatbérletre - tájékoztatott a MÁV-START. ma 9:11 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. tegnap 19:20 Irán megtámadta Izraelt, Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot iráni drón- és rakétatámadás Irán megtámadta Izraelt, Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot Iránból több száz drónt indítottak Izrael irányába szombat éjszaka óta. A légitámadások következményeinek értékelésére Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délutánra összehívta a Védelmi Tanácsot a Karmelita kolostorba. 2024. április 14. 10:36 Gyümölcsöt terem a plébánia kertje Gyümölcsöt terem a plébánia kertje A tényleges szüretre ugyan még várni kell pár évet, de az alapok már adottak hozzá. 2024. április 13. 22:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.