Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 15. Henrik
Veszprém
31°C
2024. július 15. Henrik
Veszprém
31°C

A jégkorszak sztárja is beköltözött a Veszprémi Állatkertbe

2023. április 19. 21:16
A Veszprémi Állatkert az országban egyedülálló újdonsággal lepte meg látogatóit, kedd reggel egy 4 méter magas, és 6,5 méter hosszú gyapjas mamut szobrot állítottak fel a Dino-parkban.

Magyarország legnagyobb Dino-parkjával a Veszprémi Állatkert büszkélkedhet, mely 2016-ban nyitotta meg kapuit. Azóta összesen 50 életnagyságú dinoszaurusz szoborral gazdagodtak, olyanokkal, mint például a 23 méter hosszúságú Diplodocus, vagy sokak kedvence a T. rex.

Idén már fotóponttal is bővítették a parkot, ahol egy Syracosaurus-fejjel szelfizhetnek és készíthetnek emlékfotókat a látogatók. Az újdonságok sorozata pedig folytatódott a hatalmas mamut szoborral, melyet egy 40 tonnás kamion szállított az állatkert kapujáig. A mamutot az állatkert dolgozói szerelték össze és állították fel méltó helyén a Dino-parkban.

Igazi meglepetésként szolgált az új jövevény, hiszen elsőként az Év Állatvédő Óvodája cím nyertese, a veszprémi Egry úti Óvoda, Ficánka csoport kis óvodásai leplezhették le az óriási szobrot. 

A gyapjas mamut 400 ezer évvel ezelőtt jelent meg, és 4 ezer évvel ezelőtt halt ki, a földtörténeti jégkorszak sztárját pedig most karnyújtásnyi távolságból is megcsodálhatja a közönség. Legközelebbi ma élő rokona az ázsiai elefánt, a hímek magassága 3-4 méter körül mozgott, súlyuk elérte a 6 tonnát is. A mamut jól alkalmazkodott a jégkorszaki éghajlathoz, testét két rétegből álló, hosszú, sűrű szőrzet borította.

Az életnagyságú gyapjas mamut szobrot most szombattól tudják megtekinteni a Veszprémi Állatkert látogatói, a Dino-park ugyanis 2023. április 22-től egész nyáron, minden nap nyitva tart.

Balogh Dóra
Domján Attila
további cikkek
Nagyobb, zöldebb, szerethetőbb a nagymacskák új otthona Nagyobb, zöldebb, szerethetőbb a nagymacskák új otthona Átadták a nagymacskák megújult kifutóját a Veszprémi Állatkertben csütörtökön. A látogatókat szibériai tigrisek, kárpáti hiúzok és hópárducok várják. 2024. május 30. 17:20 Sokat segít a gyermekek fejlődésében, ha testközelből találkozhatnak a természettel Sokat segít a gyermekek fejlődésében, ha testközelből találkozhatnak a természettel A veszprémi Kozmutza Flóra Készségfejlesztő Iskola gyermekeit látták vendégül a Veszprémi Állatkertben a madarak és fák napja alkalmából. A közel százhatvan kisgyermeket már visszatérő vendégként köszöntötték az állatkert dolgozói, akikkel a körbevezetés mellett zoopedagógiai foglalkozásokon is részt vettek. 2024. május 15. 22:06 Állatkerti bébibumm a tavaszi szünetben Veszprémi Állatkert Állatkerti bébibumm a tavaszi szünetben Nem kevesebb mint 10 cikta bárány született az elmúlt hetekben a Veszprémi Állatkertben. 2024. április 5. 9:42 Megannyi állati és húsvéti élménnyel várja látogatóit a Veszprémi Állatkert az ünnepi hosszú hétvége minden napján. Veszprémi Állatkert Megannyi állati és húsvéti élménnyel várja látogatóit a Veszprémi Állatkert az ünnepi hosszú hétvége minden napján. A húsvéti hangulat garantált a Gulya-dombi bejáratnál strucctojásokkal díszített rendhagyó tojásfával. 2024. március 29. 2:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.