Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
31°C
2024. július 22. Magdolna
Veszprém
31°C

Utolsó állomásához érkezett a vándorló szelektív gyűjtőpont

2023. április 19. 21:54 // Forrás: HybridCycle
Győr, Pannonhalma, Mosonmagyaróvár és Kapuvár után a körút utolsó helyszínére, Csornára látogatott a Széchenyi István Egyetem és a HybridCycle közös hulladékgyűjtő akciójának részét ó képező öko-kiállítás.

A gyűjtőpont edukatív felületein a mindennapokba beépíthető, hasznos tippek, ötletek olvashatóak, amelyek segíthetnek a környezettudatos életmód kialakításában. A kihelyezett gyűjtőedényekbe pedig – a korábbi helyszínekhez hasonlóan – három hulladéktípust várnak a szervezők, a fiók mélyén lapuló régi telefonok, fülhallgatók, elromlott vasalók vagy éppen a kinőtt ruhák is elhelyezhetők a tárolókba.

A körút előző állomásaihoz hasonlóan Csornán is gördülékeny és hatékony együttműködés segítette a kampány céljának megvalósulását - hangsúlyozták a szervezők. Az elmúlt időszakban a város jövőre vonatkozó terveiben kiemelt szerepet kaptak a fennatarhatóság-fókuszú törekvések és fejlesztések, amelyek többek között a környezetkímélőbb közlekedési formák előmozdítására, a vasúti és kerékpáros vonal erősítésére, a zöldfelületek fejlesztésére és a megújuló energiaforrások előtérbe helyezésére irányultak.

A programsorozat szervezői azokra az érdeklődőkre is gondoltak, akik személyesen nem tudják megtekinteni a kiállítást, a kampány online felületein különböző cikkek, posztok adnak gyakorlati tippeket, tanácsokat a fenntartható(bb) mindennapok kialakításához. Ezen összefoglalókból megtudhatjuk, hogy miért fontos a kampány során gyűjtőtt hulladéktípusokkal foglalkoznunk és bekapcsolódnunk az akcióba. Bár a kisméretű elektronikai hulladékok közé tartoznak a legáltalánosabb, mindennapi használati tárgyaink, újrahasznosításuk azonban csak kis százalékban megoldott. A textilipar az egyik legszennyezőbb az iparágak közül, mind az előállítás, a felhasználás és a keletkező hulladék tekintetében is. A műanyag esetében pedig egy rendkívül komplex problémáról beszélhetünk, ahol a Föld erőforrásainak kimerülése és az üvegházhatású gázok óriási mértékű kibocsátása jelenti a legnagyobb gondot - hívja fel a figyelmet a helyzetre a CLC csapata.

Csornán a jövő hét végéig csatlakozhatnak a gyűjtési akcióhoz az érdeklődők. A város lakói azonban a kültéri gyűjtőpont költözése után sem maradnak fenntarthatóság-fókuszú program nélkül: a Circular Living Concept projekt keretében szervezett alkotótábor fő műve, az “alternatív” monstrancia április 27-én érkezik a városba. A látványos “trash art” szobornak és az ahhoz kapcsolódó rövid kiállításnak a Csornai Martincsevics Károly Városi Könyvtár ad otthont május 8-ig.

vehir.hu
további cikkek
A Tisza Párt elnökévé választották Magyar Pétert A Tisza Párt elnökévé választották Magyar Pétert  A párt alelnöke Radnai Márk, a párt operatív vezetője és Tarr Zoltán, az európai parlamenti delegáció vezetője lett a hétfői tisztújítás után.  ma 14:11 Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől - az amerikai elnök a közösségi médiában közzétett közleményben jelentette be ezt a szándékát vasárnap. tegnap 20:40 Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Egy jó kísérletnek tartja, de majd az idő igazolja, hogy valóban működőképes-e az Európai Unió új online szabályzási rendszere Tuzson Bence, igazságügyi miniszter szerint, aki a Századvég nyári egyetemén vett részt Veszprémben. A miniszter az előadásában elmondta azt is, hogy milyen logika szerint lehetne hatékonyabban felvenni a versenyt az online bűnözőkkel, valamint a mesterséges intelligencia adta lehetőségekről is beszélt az államigazgatási munkában. 2024. július 20. 23:06 Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Közel száz denevér érkezett április második felében a veszprémi Érseki Palota padlásterébe, ahol a nőstény egyedek és néhány hete született kölykeik a nyári hónapokat töltik. Az „érsekségi denevérek” visszatérő vendégek a közel 250 éves barokk épületben, ezért a Veszprémi Főegyházmegye a várnegyed megújításának munkálatait úgy ütemezi, hogy a védett – fényre és zajra is érzékeny – állatokat ne zavarják, sőt az Érseki Palota díszkivilágítását is módosították. 2024. július 19. 22:35

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.