Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 6. Ivett
Veszprém
14°C
2024. május 6. Ivett
Veszprém
14°C

Díjeső hullott a 36. OTDK FiFöMa zárógáláján

2023. április 21. 9:01 // Forrás: Pannon Egyetem
A 36. OTDK 2023-ban 16 tudományterületi szekcióban került megrendezésre. A Fizika, Földtudományok és Matematika (FiFöMa) szekció megrendezését a Pannon Egyetem három kara (Mérnöki Kar, Gazdaságtudományi Kar és Műszaki Informatikai Kar) vállalta.

A zárógálán Imreh Csanád díjat adtak át Dr. Nagy Gyulának, a Szegedi Tudományegyetem, Természettudományi és Informatikai Kar egyetemi adjunktusának, kimagasló és tiszteletet érdemlő középiskolai tehetséggondozó tevékenységének elismeréséül pedig Barocsai Zoltánt, a Szekszárdi I. Béla Gimnázium pedagógusát díjazták.

Összesen 279 OTDK pályamunka érkezett be, amelyből 42 első, 44 második és 6 harmadik helyezett született.

A díjazottak a Pro Scientia Társaság díjával, a Doktoranduszok Országos Szövetségének jutalmával, a Magyarhoni Földtani Társulat felajánlásaival lettek gazdagabbak. Emellett részévteli lehetőséget kaptak a magmás- és metamorf kőzettan, geokémia tagozaton a szeptemberben megrendezendő Kőzettani és Geokémiai Vándorgyűlésen, az őslénytan, történeti földtan tagozaton a májusban megrendezendő Őslénytani Vándorgyűlésen, illetve az ásványtan és tereptan tagozaton a Balaton-felvidéken nyáron megrendezésre kerülő Összegyetemi terepgyakorlaton.

Tárgyi jutalommal az Országos Meteorológiai Szolgálat, a Nyelvtanoda Kft., illetve az EFOTT és a Pannon Egyetem járult hozzá.

Az Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) egy országos fórum a felsőoktatási intézmények legkiválóbb, hallgatói intézményi konferenciákon már minősített tudományos és művészeti eredményei számára. A rendezvény célja, hogy ösztönözze a hallgatói tudományos diákköri tevékenységet, támogassa a tehetséges hallgatókat. A fórumon való részvétel segíti a kutatómunkában való további elmélyülést, ösztönzi a doktori képzésekre történő jelentkezést.

vehir.hu
további cikkek
Balaton vs. Adria – Ki nyeri az árversenyt? Balaton vs. Adria – Ki nyeri az árversenyt? Örök kérdés, amely újra és újra előkerül a nyaralószezon közeledtével. De tényleg van rá egyértelmű válasz? 2024. május 4. 14:47 Navracsics Tibor: Nyaraló vagy otthon? közélet Navracsics Tibor: Nyaraló vagy otthon? Csütörtökön rendezték meg az egykori gyermekkórház helyszínén, a most új funkciókat ellátó ActiCity rendezvényközpontban a Balaton Konferenciát a Pannon Egyetem és a Portfólió online gazdasági lap közös szervezésében. Az előadók gazdasági szempontból közelítették meg a Balaton szerepét, az esemény nyitóelőadását Dr. Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter tartotta.   2024. május 3. 11:59 A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A 2023/2024-es tanév tavaszi szemeszterében egy úttörő projektbe kezdett a Pannon Egyetem a Veszprémi Ringató Körzeti Óvodával, hiszen a Pannon Egyetem Humántudományi Kar Digitális Módszertani Intézete és a Ringató Óvoda kooperációban indult a Digitális Témahéten. 2024. május 1. 7:23 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben gazdaság 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben Az ESG került a középpontba a II. VOSZFESZT rendezvényen, amelyet Veszprémben tartottak április 25-én. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Pannon Egyetem közös fórumán többek között arra biztatták a vállalkozásokat, hogy az ESG-vel kapcsolatos jelentéseket a szervezeti hatékonyság növelése érdekében is érdemes elkészíteni. 2024. április 30. 9:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.